TERNINGKAST 1: Ida Maria og Eldar Vågans dansebandversjon av en Hanne Sørvåg-låt falt ikke i god jord hos VGs anmelder. Foto: Skjermdump fra TV 2

«Hver gang vi møtes»-duettkveld: VG anmelder låt for låt

Lørdag er det duettaften i «Hver gang vi møtes», og
artistene går sammen om å hylle hverandres låter.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Sesongens siste episode viser artistenes siste kveld på gården. Etter at de enkeltvis har hyllet hverandres låter, er det nå tid for duett-episode.

Fikk du med deg: Ida Maria fikk råd fra Iggy Pop i sin verste rusperiode

Stemningen er preget av nostalgi når gjengen forbereder seg til den siste kvelden. Espen Selvig er opptatt av å hedre husbandet, og alle snakker om vennskapsbåndene de har knyttet i løpet av innspillingen.

Les VG-anmelder Tor Martin Bøes dom her (oppdateres):

6. «Scandalize My Name» - Hanne Sørvaag og Margaret Berger

VG:s terninger viser 4 prikker

Tydeligvis kvelden for covere av covere. Spiritualen som Ida Maria spilte inn i fjor tolkes respektfullt og nedpå av Sørvaag og Berger. De er best når instrumentene klapper igjen. Da nærmer de seg nesten lydbildet rundt Alison Krauss og «O Brother, Where Art Thou» i sakral ro og kontroll. Ville vært en fryd om de hadde gjort enda mer a capella. Sammen med bandet, som nok en gang klarer å være musikalsk kameleon på ørten sjangre, blir det litt mye støy. Her er arrangementet på originalen bedre, i den forstand at det slipper fram vokalen, ikke legger seg oppå og rundt den. I bunnen her ligger uansett grunnlaget for Sørvaag/Berger som framtidig country- og gospelduo.

DAMEDUETT: Hanne Sørvaag og Margaret Berger avsluttet kvelden. Foto: Skjermdump fra TV 2

5. «Du er tonen i min sang» - Esben Selvig og Åse Kleveland

VG:s terninger viser 5 prikker

Benny Elvis igjen. Og også en cover av en cover og cover, helt tilbake til den amerikanske borgerkrigen. Oversettelsen til Benny Borg har alltid vært vel klissete i disse ører. Konseptet med Elvis på norsk også. Selvig og Kleveland gir derimot ordene klangen de trenger, og viser at låten egentlig alltid burde vært en duett i fra starten av. Selvig utviser lur og lun snakkevokal, mens Kleveland er nydelig og klar. Sammen blir dette akkurat passe rufsesøtt, et smått rørende lite musikalinnslag av en nattasang.

Leste du: Kleveland: – Jeg er urolig for å bli gammel og alene

NATTASANG: Esben Selvig og Åse Kleveland i aksjon. Foto: Skjermdump fra TV 2

4. «You’re Like a Melody» - Eldar Vågan og Ida Maria

VG:s terninger viser 1 prikker

Størstedelen av bordet har altså vært med i Melodi Grand Prix. Denne låten også. Hanne Sørvaag oversatt til norsk ... nei ... svensk, er ... herregud. Dette må være det dummeste jeg har hørt i hele programmet. Eldar Vågan på rytmekeyboard med dansebandinnstillingen på tjueni og Ida Maria med raspehås fyllesvensk vokal. I forkant av sendingen lurte jeg på hvorfor denne, av alle låtene, ikke finnes tilgjengelig i streamingversjonen. Det forstår jeg så altfor godt nå. Ingen bør høre dette om igjen. Noensinne.

Så du: Ida Maria tar helt av i «Hver gang vi møtes»

DANSEBAND: Ida Maria og Eldar Vågan. Foto: Skjermdump fra TV 2

3. «Katt og Kaniner» - Hanne Sørvaag og Benny Borg

VG:s terninger viser 4 prikker

Mer moro med Benny. Stilsikker slapp reggae av det som i utlandet heter «Heart of the Country». Sammen med Sørvaag blir det koselig, men litt langtekkelig, rasta-karaoke. Etterhvert virker det som om det er noe annet enn økologisk salat disse to planlegger å dyrke på Høland-småbruket. Eller at de insinuerer at det var dette de EGENTLIG drev med, de som rømte til landet i sekstini.

Les også: Hanne Sørvaag havnet midt i flomdrama

KATT OG KANINER: Hanne Sørvaag og Benny Borg. Foto: Skjermdump fra TV 2

2. «De eneste i verden» - Margaret Berger og Eldar Vågan

VG:s terninger viser 3 prikker

Denne ironiske nittallsaktige Raga/Dumdum-pastisjen var forferdelig idiotrock i utgangspunktet. Bergvågs duo, som de kaller seg, gjør Yoga Fire-låten mer trøndersk. Det betyr Doble gitarsoloer og mindre roping i monitor. Det hjelper, selv om sangen ikke blir særlig mye smartere av den grunn. Uansett morsomt å se Eldar Vågan som avslappet gitarsolohelt i kortermet blåskjorte.

Leste du: Benny Borg usikker på om han vil finne kjærligheten igjen

ROCK: Margaret Berger og Eldar Vågan. Foto: Skjermdump TV 2

1. «Ferje over Mjøsa» - Åse Kleveland og Benny Borg

VG:s terninger viser 5 prikker

Her ja. Her kommer endelig låten som burde vært med på Eldar Vågans dag. Åse vil synge med Elvis, og Benny Elvis trår til. En cover av en cover av en cover, som han sier. Fra Mersey til Mjøsa. En godt gjennomtenkt miks av fingerknips og ståbass stjålet fra «Fever». Trivelig, selv med den litt for Vågan-tøysete valsetakten på mellomspillet. Vi må ikke glemme at dette er verdens mest nedpå russelåt for voksne. Hold deg unna ferja på Mjøsa, avslutter duoen. Få Mjøsfergen mellom Hamar og Kapp tilbake, sier jeg.

FØRST UT: Benny Borg og Åse Kleveland. Foto: Skjermdump fra TV 2

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder