Tora Berger ute av «Mesternes Mester»: - Litt kjedelig

Det hjalp lite at Tora Berger (33) er en av verdens mest meritterte kvinnelige skiskyttere. Lørdag var hun første deltaker ut av NRKs realityserie.

  • Martine Haug Nysether
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Den tidligere skiskytteren tapte natt-testen mot tidligere proffsyklist Monica Valen (44), og måtte dermed ta til takke med sisteplass i «Mesternes Mester».

– Det var litt kjedelig, men det er jo en tradisjon for det. Var det ikke Liv Grete den første som røk ut og? Det er en del av gamet og noen må bli sist, og jeg tåler å bli sist, sier Tora Berger til VG.

Etter lørdagens siste konkurranse lå Berger på 8.plass sammenlagt med 45 poeng, men måtte ut i natt-test mot Monica Valen, da sistnevnte ønsket Berger som motstander.

– Jeg har valgt jente jeg har kjempestor respekt for, fortalte Valen før konkurransen.

Les også:Her er årets «Mesternes Mester»-deltakere

– Fryktelig vondt

I natt-testen skulle deltakerne kaste store glasskuler til hverandre over en vegg. Her var det viktig både å treffe innenfor motstanderens banehalvdel, og samtidig hindre at kulen falt i bakken på sin egen halvdel. Berger måtte gi tapt etter å ha mistet de to første kulene i bakken.

– Jeg er veldig dårlig på balløvelser og på det å kaste ball. Så da jeg hørte øvelsen lurte jeg på om jeg i det hele tatt kom til å klare og kaste ballen over veggen, forteller Berger til VG.

– Hva tenkte du da den andre ballen gikk i bakken?

– Jeg slo tommelen min i det siste mottaket, så jeg tenkte mest på at jeg hadde fryktelig vondt i tommelen. Det er det jeg husker best nå i etterkant.

Godt vennskap

Da VG møtte gravide Tora Berger forrige lørdag, avslørte den tidligere skiskytteren at hun angret litt på at hun hadde sagt ja til å delta på «Mesternes mester» rett før avreise.

– Det å møte mange nye mennesker virket litt skremmende, men med en gang vi kom på flyet og ble begynte å bli kjent med hverandre var det glemt, fortalte Berger.

Da 33-åringen røk ut av realityserien synes hun det verste var å måtte forlate de andre deltakerne.

– Jeg har hatt det veldig artig og truffet veldig mange trivelige personer. Det blir rart å ikke treffe dem i morgen tidlig, sa Berger til programleder Dag Erik Pedersen rettet etter nattkampen.

Under TV-innspillingen fikk Berger spesielt god kontakt med tidligere kiter Kari Schibevaag, og i sommer reiste den tidligere skiskytter-stjernen på besøk til Schibevaag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder