VANESSA OG VANESSA: 44 år gamle Vanessa Williams (t.v.) vet hva Vanessa Hudgens (18) går gjennom. Foto: Reuters og AP

Vanessa støtter Vanessa

(VG Nett) 23 år etter at Vanessa Williams (44) ble fratatt missekronen på grunn av nakenbilder, er stjernen vitne til at Vanessa Hudgens (18) opplever samme mareritt.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL
High School Musical - hjemmeside

Gamle nakenbilder som aldri var ment for offentligheten, knuste missedrømmen til Vanessa Williams. Vanessa, som ble utropt til Miss America i 1984, ble tvunget til å gi fra seg kronen og kontrakter verdt over 10 millioner kroner da skandalen rundt de dristige bildene var et faktum.

Ung yndling

Nå - 23 år etter - er det en ny amerikansk yndling som står midt i stormen. Vanessa Hudgens (18), kjent som prektig tenåringsidol i Disney-TV-suksessen «High School Musical», har de siste to ukene vært maktesløs i kampen mot nakenbildene som spres på nettet.

Forsvarer

Vanessa Williams - som siden sin nakenskandale har bygd seg opp et solid navn som skuespiller og for tiden gjør suksess som heks i «Ugly Betty» - tar sin unge navnesøster i forsvar.

- Det kommer til å gå bra med henne. Vanessa er talentfull og profesjonell. Det er hendelser som dette som vil lære henne og overleve senere i livet, sier 44-åringen til bladet People.

Selv valgte Vanessa den gangen for 23 år siden og stå fram med sin historie like etter skandalen: «Jeg er ikke et ludder, og det skal jeg overbevise folk om», lød det fra skjønnheten på forsiden av bladet People.

- Jeg har møtt Vanessa, og hun er en søt jente. Hun må bare ønske tøffe lærepenger velkommen. Dette er den første, lyder rådet fra skuespillerveteranen som nylig ble belønnet med egen stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Beholder jobben

Det så en stund ut til at bildene, som skal ha blitt tatt for halvannet år siden, skulle koste unge Vanessa jobben hos Disney Channel. Men Disney valgte å gi 18-åringen fornyet tillit - med uttalelsen «Vi håper hun har fått en nyttig lærepenge».

Den unge musikalstjernen skulle tidligere denne uken sittet i stolen hos talkshow Jay Leno, men hun trakk seg.

Fenomen

De to TV-filmene «High School Musical» har ikke bare tatt USA med storm. Filmene har blitt en fenomen verden over. Da «High School Musical 2» ble vist på TV i USA nylig, satte den tidenes rekord på Disney Channel med over 17 millioner seere.

5. oktober kan norske TV-seere se «High School Musical 2» på Disney Channel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder