Gjør comeback som Gjertrud i «Hotel Cæsar»

Kari Simonsen: – Parykken og klærne er de samme som sist

Etter sin lengste «Hotel Cæsar»-pause vender Kari Simonsen (78) tilbake som Gjertrud Krogstad.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Kari Simonsens rolle som Svein og Ninnis mor i serien oppnådde kultstatus som en av de mest fremtredende rollene i «Hotel Cæsar» tidlig på 2000-tallet.

Siden har Gjertrud Krogstad gjort det til en vane å forsvinne ut og inn av hotellet. Nå gjør imidlertid Simonsen comeback etter sin hittil lengste pause.

Pausen ble kortvarig: Fansen kan puste lettet ut – ikke slutt for «Cæsar»

I slutten av september er nemlig Gjertrud på plass i TV-ruten igjen etter å ha tilbrakt de siste årene i Brasil sammen sønnen Svein. Datteren Ninni har kommet ut av fengsel, og dermed kommer den gode mor Gjertrud hjem for å besøke henne.

«Oppholdet» denne gangen varer i fem episoder.

– Jeg synes jeg støtt og stadig har vært ut og inn av «Hotel Cæsar». Men det er nok noen år siden sist nå. Parykken er den samme som sist, men trynet er en annen ting, sier Kari Simonsen spøkefullt til VG.

Les også: Utskjelt vaksinemotstander blir nye Ninni

MOR OG SØNN: Gjertrud og Svein Krogstad, spilt av Kari Simonsen og Tom Brudvik. Foto: TV 2 ,

Etter å ha sittet i fengsel siden 2004, dukket Ninni opp igjen på Hotel Cæsar like før sommerferien. Men Henriette Lien tok ikke fatt på en ny runde som Ninni Anker Hansen – denne gangen er det Sølje Bergman som har rollen.

«Cæsar»-lykke: Den tidligere hotell-profilen giftet seg

– Jeg har stor sans for å gjøre denne rollen. Ninni har en kul historie. Hun er en atypisk Cæsar-profil, sa Sølje Bergman til VG i forkant av Ninnis comeback i juni.

Følger ikke med hele tiden

For Simonsen blir det imidlertid helt nytt å spille mot Ninni.

– Jeg har jo aldri spilt mot denne «datteren min», så det er ikke det store problemet for meg. Jeg husker en scene hvor Gjertrud besøkte den forrige en gang, men da lå hun i koma, fortsetter Kari Simonsen.

Han er «hatet» av fansen: - Det skjer at folk stopper meg på gaten

Hun synes det er morsomt å hoppe litt ut og inn av en serie som «Hotel Cæsar». Komme og gå. Helt oppdatert er hun likevel ikke bestandig.

– Jeg følger ikke med hele tiden. Men jeg kikker innom og har sett noen av de nye figurene i serien, For plutselig så ringer de og vil ha meg med igjen, sier Kari Simonsen.

Den ordningen har hun slett ikke noe imot.

– De som står bak serien, er så proffe og effektive. Nå er det nye instruktører og det er morsomt. Alle mulige kolleger har tatt jobber i «Hotel Cæsar» etter hvert, så det er overhode ikke noe negativt knyttet til det heller, sier Simonsen.

Hun legger ikke skjul på at hun synes det er imponerende at serien fortsatt holder koken.

Les også: «Cæsar»-stjerne ble syk av å spille syk

Ut og inn

Første gang hun selv dukket opp som Gjertrud Krogstad i «Hotel Cæsar» var helt tilbake i år 2000. I 2003 vant Gjertrud 20 millioner i Lotto og forsvant etter hvert til Kongo sammen med sjåføren Kofi Nelson.

TIDLIG PÅ'N: Kari Simonsen som Gjertrud Krogstad og Nicolay Lange-Nielsen som Ragnar Lunde i 2001. Foto: Ida Von Hanno Bast , VG

I 2005 kom hun tilbake og fikk jobb som bartender på «Hotel Cæsar». Men etter en stund fikk hun jobb på et cruiseskip i Karibia og ble borte igjen. I 2006 kom Gjertrud tilbake, da som sønnen Sveins manager.

Flere gjør comeback om dagen: «Forbrytelsen»-stjerne i a-has comeback-video

Men da hun arvet en million kroner etter gamlekjæresten Hans Fredrik, forsvant hun fort ut av landet igjen. Så ble det to korte gjesteopptredener i 2007 og 2010.

– Men når jeg kommer og går på den måten som jeg har gjort i min rolle opp gjennom årene, er det ikke så lett for meg å påvirke min rollefigur som de skuespillerne som har en rolle som går over lengre tid. Men vi har jo leseprøver vi også, så visse muligheter er det, sier Kari Simonsen.

Selv sier hun om Gjertrud at hun er «kort i lunta, glad i penger og barna sine».

– Samtidig er jeg imponert over at det er en del blodfans der ute som vet mer om «meg» enn det jeg selv gjør, sier Kari Simonsen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder