KONKURRENTER: Siri Vølstad Jensen (17) og Eirik Søfteland spisser albuer før kveldens «Idol»-finale. Foto: Kristian Helgesen/VG

Slik skal Siri vinne «Idol»

Siri Vølstad Jensen (17) skal vinne publikums stemmer i kveldens «Idol»-finale med sjarm og god vokal.

Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Les også: Slik skal Eirik vinne «Idol»

- Hva er Eriks beste og verste side?

- Han er veldig koselig og grei mot andre. Men han er liten i hodet, og ikke så voksen. I tillegg røyker han og det forurenser min luft.

- Hvilken av Eriks sangprestasjon liker du minst?

- Det må være «Desiree» eller «My Way». Han synger jo veldig rent, men det virket ikke helt som han var i sitt rette element, og Desiree er jo ikke helt etter min musikksmak.

- Hva er Erik sin største svakhet?

- Det er vel at han har en veldig spesiell stil. Enten liker folk det veldig godt, eller så liker de det ikke.

- Hva blir den største utfordringen ved å stå i finalen med Eirik?

- Det blir nok å slippe meg litt mer løs. Det ser jeg alltid at Eirik gjør, og jeg kan stivne noen ganger. Erik er en villmann, og det er ikke jeg. Jeg har ofte vært litt nervøs og hatt for høye forventninger til meg selv. Jeg har heller ikke stått like mye på scenen som Eirik.

- Hvordan skal du vinne over Eirik?

- Jeg skal synge bedre enn ham, sjarmere seerne og formidle sangene så godt jeg kan. Jeg må imponere litt ekstra, bevege meg masse å få med meg publikum både der hjemme og i salen.

- Hva kan du gi det norske folk som ikke Eirik kan?

- Jeg har en mer sårhet i stemmen, som er mer unik enn Eiriks. I tillegg er jeg jente, og det er jo alltid et pluss. Jeg mestrer country-sjangeren bedre enn ham. Erik har mer showmusikk, mens jeg har mer det- du- kan - høre- på- i- bilen-musikk

- Hvordan skal du unngå «Idol»-forbannelsen - og ikke bli glemt?

- Jeg skal gripe alle muligheter å stå på som bare det. Jeg føler at de Idol-artistene som blir glemt har valgt det litt selv. De har kanskje blitt lei og utmattet. Man må jobbe hardt for å holde koken oppe, hvilket jeg har tenkt å gjøre gjennom å holde konserter, ta spillejobber, gi ut plate, være mye i media og gi mange intervjuer.

- Hvorfor skal du vinne «Idol»?

- Fordi jeg har veldig lyst og har jobbet hardt. Samtidig har dette vært en drøm for meg i mange år.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder