KJENTE TV-FJES: Her er Ivar Dyrhaug (i midten) sammen med pianistene Trond Nagell Dahl (t.v.) og Gisle Børge Styve. Foto: Erik Dyrhaug, NRK ,

Gisle Børge Styve slutter i «Beat for Beat»

I løpet av kort tid har to av tre faste medlemmer i «Beat
for Beat» annonsert sin avgang fra det populære TV-programmet.

 • Kristine Hellem Aanstad
 • Sofie Braseth

Artikkelen er over fire år gammel

I juni ble det kjent at Ivar Dyrhaug (66) skal gi seg som «Beat for Beat»-programleder etter 17 år på skjermen.

Nå viser det seg at profilert pianist i programmet, Gisle Børge Styve (45) også slutter.

– Det stemmer at Gisle Børge Styve takker for seg etter 16 strålende år i «Beat for Beat», sier prosjektleder Stian Malme i NRK til VG.

– Det er synd at han slutter. Nå får vi inn en glimrende ny pianist, og så kommer vi sikkert til å se mer av Gisle Børge framover også. Han har alltid hatt mange sideprosjekter. Kanskje han kan komme tilbake til «Beat for Beat» som gjest?

– Hva er bakgrunnen for at Gisle Børge Styve slutter?

ÅPNER FOR STYVE-BESØK: Prosjektleder Stian Malme sier til VG at det er synd at Gisle Børge Styve slutter, men ser ikke bort fra at pianisten kan komme tilbake til «Beat for Beat» som gjest. Foto: Mattis Sandblad , VG

– Det kan han gjerne få svare for selv, men jeg tenker at når man har vært med i så mange programmer har man kanskje lyst til å gjøre noe nytt, sier Malme.

Ifølge ham ble avgjørelsen tatt da forrige sesong av det folkekjære programmet var innspilt før sommeren.

Gisle Børge Styve ønsket ikke å kommentere saken da VG var i kontakt med ham torsdag kveld. Han har heller ikke besvart VGs henvendelser fredag.

Så etter en lagspiller

Neste runde av «Beat for Beat» går på lufta fra 24. oktober, da med ny pianist på plass.

Malme er hemmelighetsfull når det kommer til hvem som blir Styves etterfølger, men forteller at det er en «glimrende, koselig, musikalsk, sjarmerende kar».

– Hva vektla dere da dere skulle finne ny pianist?

– Vi så etter noen som har ganske stort repertoar. Personen må kunne «hoppe på», og spille hva som helst. Noen som er formidler av glede og musikk, som gjør artistene trygge, som er en lagspiller og som tar seg bra ut i ruta.

– Gøy å prøve litt nye folk

For to uker siden ble Atle Pettersen (25) utnevnt til Dyrhaugs etterfølger. Dermed er Styves avgang den andre store omrokkeringen i programmet på kort tid.

Men ifølge Malme vil endringen skje gradvis. Mens den nye pianisten er på plass fra 24. oktober vil Dyrhaug gjøre åtte programmer til før han overlater studiogulvet til Pettersen på nyåret.

– Jeg tror vi går en spennende og fantastisk tid i møte. Vi har gjort 300 programmer. Det blir gøy å prøve litt nye folk også, sier prosjektlederen.

– En enorm ressurs

«Beat for Beat»-programleder Ivar Dyrhaug sier til VG at han forstår Styves valg, i og med at han har tatt samme avgjørelse selv.


– Det er vemodig, som alle avskjeder er. Han kommer til å greie seg kjempefint. Han er et unikum som pianist, og har vært en enorm ressurs for programmet, roser Dyrhaug.

STØTTESPILLER: Gisle Børge Styve ringte «Beat for Beat»-programleder Ivar Dyrhaug for en prat før han tok avgjørelsen om å slutte. Foto: , Scanpix

Før avgjørelsen om å slutte var tatt ringte Styve til Dyrhaug for en prat.

– Vi pratet åpent. Det er en prosess når man skal ta en yrkesmessig dramatisk avgjørelse, forteller programlederen, som ikke ønsker å si så mye om hvordan han tror «nye Beat for Beat» kommer til å bli.

– Jeg har tenkt på det i 17 år. Nå må nye koster komme til, smiler 66-åringen.

– Fantastisk musiker

Påtroppende programleder Atle Pettersen har ikke jobbet med Gisle Børge Styve, men er full av lovord om musikerkollegaen.

– Han er en fantastisk musiker. Han er en utrolig dyktig pianist, og synger bra, sier Pettersen.

25-åringen føler seg sikker på at pianistrollen i «Beat for Beat» blir godt ivaretatt, og ser fram til å bli kjent med Styves arvtager.

– Det er veldig viktig at jeg og pianistene har god kjemi, og kan tulle og tøyse med hverandre. Det er en av våre oppgaver, sier Pettersen.

Måtte overbevise NRK

Det er ikke kjent hvordan NRK gikk fram for å finne en «ny» Gisle Børge Styve, men da Pettersen var oppe til vurdering måtte han på audition for å overbevise rikskringkasteren om at han var rett mann til programlederrollen.

OVERTAR FOR IVAR: Atle Pettersen overtar programlederrollen i det folkekjære NRK-programmet etter Ivar Dyrhaug. – Det er ikke noe mål å gjøre «Beat for Beat» ugjenkjennelig, men noen endringer må jeg skape, sa Pettersen da nyheten ble kjent. Foto: Terje Bringedal , VG

Til VG fortalte 25-åringen at han er ydmyk foran oppdraget, og at den aller største utfordringen blir å sette sitt eget preg på programmet – samtidig som han skal ha respekt for seerne og det konseptet som har fungert i 17 år.

– Det er ikke noe mål å gjøre «Beat for Beat» ugjenkjennelig, men noen endringer må jeg skape. Jeg blir ingen ny Ivar Dyrhaug. Jeg får finne mitt eget splitthopp, sa Pettersen.

Les hele intervjuet med den nye programlederen på VG+!

Les også

 1. Atle Pettersen blir programleder for «Beat for Beat»

  Atle Pettersen (25) blir NRK-profilen Ivar Dyrhaugs (66) etterfølger.
 2. Ivar Dyrhaug slutter i «Beat for Beat»

  Ivar Dyrhaug (66) gir seg som «Beat for Beat»-programleder etter 17 år på skjermen.
 3. «Beat for beat»: Har mistet 350.000 seere på tre år

  Det går nedover med «Beat for Beat» på fredagskveldene. Høsten 2010 hadde Ivar Dyrhaug et snitt på 955.000 seere.
 4. «Beat for Beat» knuste «Skal vi danse?»

  (VG Nett) Fredagens premiere på «Skal vi danse?» bød på nedtur sammenlignet vårsesongens knalltall.
 5. Skatten 2005 - Fredags-TV: Han tjener mest i gullrekka

  Knut Nærum troner ikke lenger øverst på inntektstoppen til fredagsprogramlederne. Nå har en annen NRK-mann tatt over.

Mer om

 1. NRK

Flere artikler

 1. Han tar over som pianist i «Beat for beat»

 2. Ivar Dyrhaug ble hyllet på sin siste «Beat for beat»-innspilling

 3. Atle Pettersen blir programleder for «Beat for Beat»

 4. Dyrhaug om «Beat for beat»-exiten: – Mer vemodig nå

 5. NRK sier opp «Beat for Beat»-bandet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder