Om singelliv og savn etter kjæreste

Planlegger å flytte til utlandet

Gråter over flyktningkatastrofen

GIR JERNET: Tommy Fredvang gir alt på «Stjernekamp»-scenen. Før lørdag får han hjelp av danseinstruktør Gatica Brodin. Foto: FREDRIK SOLSTAD/VG og PRIVAT ,

«Stjernekamp»-Tommy nekter å ryke – tar ekstra dansetimer

Tommy Fredvang (33) har vært med i både «X Factor», «Skal vi danse» og MGP, men «Stjernekamp» slår alt.

 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over fire år gammel

Derfor setter han inn et ekstra gir i håp om å få være med i konkurransen så lenge som mulig. Det holder nemlig ikke med dansetreningen han får i regi av NRK. Denne uken har 33-åringen i tillegg leid et eget studio og fått privat danseundervisning.

– Lørdag er det storband, og jeg skal fremføre «Uptown Funk». Det er en kjempefin gladlåt med mye koreografi. Da nytter det ikke å stå hjemme i en liten leilighet og trene.

– Lærte ikke du nok dans under «Skal vi danse» i 2010?

– Folk sier det, men jeg er ikke sikker. Det er noe med det å skulle synge og danse på likt ... Og så fighter jeg mot de største stjernene i landet. Men jeg liker å bevege meg utenfor komfortsonen, så jeg har bedt koreografen om å tyne meg litt ekstra. Målet mitt er å vokse for hver runde, forklarer Fredvang til VG.

– Fantastisk

– Jeg har det kjekkeste eventyret jeg noen gang har opplevd i livet. En fantastisk reise. For å få det til å vare, må jeg gire opp. «Skal vi danse», «X Factor» og MGP var også ekstremt gøy, men dette handler om det jeg driver med. Ikke minst er det gøy å få gjøre forskjellige stilarter. Jeg er hjemme, men likevel ikke hjemme. «Stjernekamp» er den mest velsmurte produksjonen jeg har vært med på.

Føler seg liten

Fredvang er ydmyk over å få være med i «Stjernekamp», noe han har drømt om lenge før NRK ringte og inviterte.

– Mange av de andre er barndomshelter som jeg så opp til da jeg var liten. Plutselig står jeg på samme scene som dem. Jeg føler meg ekstremt liten, men samtidig veldig takknemlig. Lille Tommy fra Madla sammen med disse! Noen ganger må jeg klype meg litt i armen og spørre om dette er sant. Men så kommer den lille fighteren, som sier «Fader, nå skal jeg ta dem! Nå er det krig». Men vi koser oss sammen – det er så mye kjærlighet blant deltagerne. Selv om alle selvsagt vil vinne.

GODE VENNER: Tommy Fredvang tar selfie med konkurrentene Trine Rein (i midten) og Maria Haukaas Mittet . Foto: Frode Hansen , VG

Fredvang, som lenge har levd med et kjekkasstempel, tror at show og dans har mye å si for hvordan TV-seerne stemmer.

– Folk sitter i sofaen og ønsker å bli underholdt, enten det er i form av en fantastisk vokalprestasjon eller et heftig show – alt henger sammen. Man må vise at du er allsidig og kan gjøre litt av alt.

Lå på bunnen

35-åringen har fått kjenne godt på nervene. I de to første episodene av «Stjernekamp» var han blant de tre som fikk lavest score og sto i fare for å ryke. Sist lørdag løftet han seg ut av faresonen. Men han føler seg ikke trygg.

– Det å havne i bunnen var en skikkelig «realitycheck». Jeg tenkte at nå var det slutt. Også jeg som hadde gledet meg hele sommeren. Plutselig sto jeg på kanten av stupet. Men det er da det ekstra giret setter inn. Man henter frem ting i seg selv og jobber hardere enn noensinne.

I VGs uhøytidelige kåring, hvor leserne kan si hvem de mener bør vinne, ligger Fredvang i skrivende stund nest nederst – foran Øystein Wiik (59) – som har vært ute og kommet inn igjen (se kåringen til høyre i artikkelen på PC eller i bunnen på mobil).

KOREOGRAFI: Tommy Fredvang og danselærer Gatica Brodin i Dance It Studio. Foto: PRIVAT ,

– Jeg prøver ikke å tenke så mye på det som står i avisene om terningkast eller kåringer. I stedet har jeg fokuset inne i boblen og forsøker å levere så godt jeg kan. Ingenting er umulig, sier en optimistisk Fredvang.

Det verste som kan skje

Skrekken er å oppleve det som skjedde med rivalen Martin Halla (27) lørdag – nemlig å glemme teksten og komme ut av dansetrinnene. Den tidligere «The Voice»-vinneren endte opp med å måtte nynne seg gjennom det meste av låten. Likevel gikk han videre.

Martin til VG: – Følte at jeg fortjente å ryke

– Jeg kjente det i magen på hans vegne, sier Fredvang og legger til:

– Nordmenn har en ekstrem evne til å vise sympati. Når man havner i en sånn situasjon, hvor alt går i lås, så er det så sinnssykt vanskelig å hente seg inn igjen. Jeg husker jeg mistet stemmen i «X Factor» i 2009. Jeg måtte gå live, og folk stemte meg videre. Publikum vet hva Martin er god for. Men han får nok ikke mer enn denne ene sjansen, tror Fredvang.

På spørsmål om hvem han mener er de argeste konkurrentene, svarer Fredvang Trine Rein (44), Knut Erik Østgård (50) og Martin Halla (27).

– De er ekstremt flinke og har store fanbaser.

VAR PAR: Tommy Fredvang og Rakel Kristina Aalmo i «Skal Vi Danse» for fem år siden. Foto: Kyrre Lien , NTB scanpix

Les også: «Stjernekamp» fortsetter å knuse «Skal vi danse»

– Hva tror du er årsaken til at «Stjernekamp» frister langt flere TV-seere enn «Skal vi danse» i høst?

– Det er vanskelig å uttale seg om, men uansett er det moro. Jeg føler at det er veldig mange profiler i «Skal vi danse» i år som jeg ikke kjenner til.

– Den samme kritikken har blitt rettet mot nettopp «Stjernekamp»?

– Ja, og det har jeg forståelse for. Men «Skal vi danse» har gått i flere sesonger, mens «Stjernekamp» er nyere og friskere. Jeg tror den gode energien skinner gjennom TV-ruta.

Sist var det Maria Karlsen (32) som måtte forlate «Stjernekamp».

– Det var overraskende. Hun er et kjempetalent og var et frisk pust i gruppa, mener Fredvang.

Låt til flyktninger

– Hva skjer når «Stjernekamp» er over for din del, enten du vinner eller ikke?

– Mitt tog går videre uansett. Nå prøver jeg bare å nyte eventyret så lenge det varer, svarer Fredvang, som parallelt med TV-konkurransen har et samarbeid med Flyktninghjelpen.

– Planen er at vi i neste uke skal lansere låten «Et lite menneske». Den skrev jeg i fjor etter å ha sett bilder fra krigen i Syria på TV. Jeg knakk sammen og bare gråt over bildene av barna. Da begynte jeg å skrive denne sangen, som har blitt liggende i en skuff frem til nå. Nå er tiden inne til å slippe den.

UNGKAR OG SPELLEMANN: Tommy Fredvang flytter kanskje til USA. Foto: Frode Hansen , VG

Flytter kanskje til utlandet?

Fredvang har ellers planer om muligens å flytte til Los Angeles neste år. Han har en kontrakt med et selskap der, som blant annet er drevet av den norske låtskriveren og stjerneprodusenten André Lindal.

– Jeg må drømme stort før jeg blir for gammel, sier 33-åringen, som med unntak av en seks måneders romanse med danseinstruktøren i «Skal vi danse» i 2010, har vært singel i 10 år.

– Egentlig burde jeg vært gift nå. Jeg forlovet meg jo i 2005, men så gikk det som det noen ganger går når man går ned på kne og frir. Siden da har jeg nok bygget opp en slags mur.

Han innrømmer at han iblant savner en kjæreste.

– Særlig på søndager, ler han – før han mer alvorlig føyer til:

– Jeg prøver å date noen ganger, men når man har vært singel lenge, så blir man litt sær. Uansett går jeg alltid inn med halvveis skepsis og spør meg om hvorfor de er interessert i meg. Er det fordi de ser meg som Tommy eller fordi de har sett meg på TV? Så i stedet vier jeg all min kjærlighet til musikken.

VG+: Return-vokalisten i «Stjernekamp»: Kona og barna betyr alt

Oppdatert? Mange andre underholdningsnyheter på Rampelys

«STJERNEKAMP»-RIVALER: F.v: Martin Halla (27), Celine Helgemo (19), Øystein Wiik (59), Heidi Gjermundsen Broch (40), Eirik Søfteland (26), Maria Karlsen (32), Tommy Fredvang (33), Maria Haukaas Mittet (36), Knut Erik Østgård (50) og Trine Rein (44). Karlsen er ute. Foto: Julia Marie Naglestad , NRK

Les også

 1. «Stjernekamp»-Martin: – Følte at jeg fortjente å ryke

  Martin Halla (27) fikk fullstendig jernteppe på direkten lørdag. Nå snakker han ut om flausen.
 2. VG anmeldte «Stjernekamp» - låt for låt!

  Lørdag var det latino-kveld på «Sjernekamp», og flere deltagere bød på hoftevrikk til hete rytmer.
 3. Maria Karlsen ute av «Stjernekamp»

  Maria Karlsen trakk det korteste strået og måtte forlate konkurransen etter kveldens latino-opptreden på «Stjernekamp».
 4. «Stjernekamp» fortsetter å knuse «Skal vi danse»

  Tredje uke på rad velger TV-seerne å se NRK-artistene bryne seg på nye musikksjangre fremfor kjendisene som svinger seg…
 5. Nadya gjør comeback i «Skal vi danse»

  Nadya Khamitskaya (32) lover å være ærlig og direkte når hun stepper inn som dansedommer lørdag.

Mer om

 1. Stjernekamp
 2. Reality-TV

Flere artikler

 1. Martin og Tommy ute av «Stjernekamp»: Tommy Fredvang: – Rett fra «Stjernekamp» til rettssak

 2. Martin Halla imponerte mest under «Stjernekamp»-premieren

 3. VG anmelder «Stjernekamp» låt for låt

 4. VG anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

 5. Tommy Fredvang: – Hun er kvinnen i mitt liv

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder