TAR OVER: Jenny Skavlan og Erik Solbakken. Foto: MATTIS SANDBLAD / TERJE BRINGEDAL

Her er de nye MGP-programlederne

MARIENLYST (VG Nett) Jenny Skavlan (26) og Erik Solbakken (27) tar over Melodi Grand Prix for NRK.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Erstatterne til Per Sundnes (46) og Marte Stokstad (34) ble fredag lansert på innspillingen av «Lindmo».

- Vi ble spurt på hvert vårt hold og fristet med hverandre. For det er avgjørende hvem man skal gjøre det med. Jeg ble dratt opp fra NRK3-kjelleren og spurt om jeg ville gjøre en veldig kul jobb med en veldig kul fyr, sier Jenny Skavlan til VG Nett.

- Dette er det morsomste NRK-sjefene gjør. Det er så mye hemmelighetskremmeri. De sa «se for deg MGP, med the one and only Jenny Skavlan». Og da var jeg solgt, repliserer Solbakken.

Yngre

- MGP har de siste årene vært Sundnes og Jostein Pedersen (53), mens dere begge er i 20-årene. Skal dere gjøre Grand Prix yngre og hippere?

- Vi har ikke helt tatt den praten. Jeg håper våre personligheter og det vi kommer til å ha fokus på gjør det til den alderen vi er, sier Skavlan.

- Folk skal se 2013-utgaven av Grand Prix, og den ligner ikke på 2012 eller 2007. Men den jobben skal vi begynne på nå. Jenny er ganske trendy, så jeg kommer til å høre på henne, sier Solbakken.

- Jeg skal ta trend-ansvar. Han skal trene opp meg på liveshow, mens jeg skal kle opp ham. Sammen blir vi dynamitt, svarer Skavlan.

Gode minner

Jenny Skavlans beste Grand Prix-minne går tilbake til året da Stig van Eijk representerte Norge i den internasjonale finalen.
- Da han gikk videre tenkte jeg «seieren er vår, nå kommer Melodi Grand Prix til Oslo». Jeg tenkte det var utrolig kult at vi i Norge sendte ham.

Erik Solbakken på sin side holder minnet om den islandske artisten Hera Bjørk, fra den internasjonale finalen i Telenor Arena, høyt. Solbakken var programleder sammen med Nadia Hasnaoui og Haddy N'jie.

- Vi fikk et sånt «systir-brodir»-forhold. Hun er jo kanskje to ganger så stor som meg, men da hun gikk videre fra delfinalen til finalen hørte jeg bare «brodir», og så tok hun et kjempetak og filleristet meg. Da tenkte jeg at dette må være mitt ESC-moment.

- Sykeste og mest ekstreme

- Jeg gleder meg til sirkuset. Det er den sykeste og mest ekstreme utfordringen jeg har fått. Mer enn fallskejrmhopping og minedykking, sier Skavlan til Lindmo.

Jobben blir Skavlans første på hovedkanalen NRK1. Hun har tidligere ledet «Tweet 4 tweet» på NRK3, og er i høst å se på MAX med ekstremsportserien «Fritt fall».

Solbakken er å se i programmet «Karl Johan» på NRK 3 denne høsten, og har tidligere vært programleder for blant annet «Popstokk» og den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix i Telenor Arena.

- De er et strålende MGP-par. De kler rollen veldig godt, og er unge og nye. Det blir fantastisk å ha dem med seg rundt i Norge og skape liv og røre. De er et friskt pust, sier MGP-produsent Dag Hvaring.

Bare dager etter Norges nedtur i MGP i Baku ble det klart at Per Sundnes takket for seg i NRK. Han avviste den gang at beslutningen bunnet i tre vanskelige MGP-år for Norge.

- Jeg slutter fordi kontrakten min er ferdig i NRK og jeg har fått et tilbud av TV 3. Jeg har lyst til å gjøre noe helt nytt og annerledes. Dette blir første gang jeg jobber i en kommersiell kanal, så nå skal jeg tenke helt nytt, sa Sundnes til VG.

I august kunne også VG avsløre at Marte Stokstad heller ikke fortsetter som MGP-programleder. Da sa hun følgende om avgjørelsen:

- Jeg ville være programleder igjen. Men det krasjer med et nytt programkonsept, som jeg jobber med. Dessverre får jeg ikke gjort begge deler, sa Stokstad til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder