NOMINERT TIL FEM PRISER: Ylvis-brødrene Bård og Vegard Ylvisåker kan vinne fem komipriser i kveld. Foto: Terje Bringedal VG

Komiprisen endres etter helikoptertragedien

Humor-Norge feirer seg selv i et sterkt berørt Bergen i
kveld, og helikopterulykken gjør at det vil bli gjort endringer.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Alt som kan krype og gå av humorister og komikere er til stede i Bergen i kveld, en by som er sterkt preget etter helikopterulykken på Turøy i Hordaland i går.

Showet skal vises på NRK1 i beste sendetid. Prosjektleder Mads Tørklep bekrefter at det blir endringer i den opprinnelige planen.

– Vi følger utviklingen nøye og har dyp medfølelse for de berørte. Vi har foretatt enkelte endringer i noen av innslagene som skjer på scenen av hensyn til hendelsen. Vi har ikke fått beskjed om at sendingen ikke går som planlagt, sier Tørklep til VG.

– Har det blitt vurdert å droppe hele sendingen?

– Det har vært en dialog om hvorvidt sendingen skulle gå som planlagt, men vi har ikke fått noen kontrabeskjed.

– Får komikerne som skal opptre noen instruks om hva de skal si eller ikke si?

– Vi har vært i kontakt med enkelte av komikerne og bedt dem vurdere sitt materiale i lys av gårsdagens tragiske hendelse.

Gjensyn

I selve programmet blir det gjensyn med to svært folkekjære, om enn grinete figurer. Trond Viggo Torgersens vaktmester og Robert Stoltenbergs driftsleder-kverulant Roy Narvestad.

Sett denne? Borettslagets hun Tommy er død

MESTERMØTE: Roy Narvestad og Vaktmesteren skal få litt å krangle om i kveld. Foto: NRK

Trond Viggo Torgersen herjet på 80- og 90-tallet i diverse TV-programmer, etter at han slo gjennom som «programplager» under Dan Børge Akerøs «Lørdan». Robert Stoltenbergs Narvestad, driftsleder ved Tertitten borettslag på Oslo øst hadde sin storhetstid på begynnelsen av 2000-tallet.

Les også: P3-Kristine: Robert Stoltenberg er drømmemannen

Han styrte borettslaget med jernhånd, og gikk ikke av veien for å herse med søsteren Ruth, som var uheldig og måtte bo sammen med ham.

Nå møtes de to for første gang på scenen, under Komiprisen. Torgersen innrømmer at han egentlig hadde begravet hele karakteren, og ikke egentlig hadde planer om å grave han frem.

Kunne ikke si nei

– Mange har ønsket å se Vaktmester’n igjen opp gjennom årene, men jeg har aldri følt det helt riktig. Nå synes jeg ideen var så god at jeg ikke kunne si nei, sier Torgersen, som ikke tror på spesielt god stemning når de to kommer sammen.

– Jeg har en følelse av at det blir ganske dårlig stemning. Vaktmester'n har nok ikke særlig sansen for jyplingen Narvesen eller hva han heter, flirer Torgersen.

Stoltenberg på sin side tror Narvestad mener den eldste vaktmesteren burde ha pensjonert seg for godt.

– Narvestad kan ikke fordra andre besserwissere, selv om han også er en selv, sier Stoltenberg.

– Vi får håpe karene klarer å beherske seg, selv om jeg mistenker at de ikke liker trynene på hverandre, ler han.

En av grunnene til at de to nå kommer sammen er at begge klarer å bli samlet er at begge komikerne som spiller dem har samme manager.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder