I HARDT VÆR: Bill Cosby beskyldes mot overgrep på om lag 40 kvinner. Foto: Brennan Linsley , TT NYHETSBYRÅN

Stjerneadvokat trekker seg fra Cosby-saken

Marty Singer (63), som til nå har representert voldtektsbeskyldte Bill Cosby (78), har overlatt jobben til en annen.

Artikkelen er over fire år gammel

Hva som er årsaken til at skandaleombruste Bill Cosby og Marty Singer har avsluttet klientforholdet, er uvisst. Sikkert er det at Singer, som tidligere har forsvart kjendiser som Charlie Sheen, Kim Kardashian og Arnold Schwarzenegger, nå er helt ute av bildet.

Singer forklarer til Los Angeles Times at han på grunn av taushetsplikt overfor sin tidligere klient ikke kan utdype bakgrunnen.

– Men vi er glad for å kunne bistå ham i overgangen til nye advokater, sier 63-åringen.

NEKTER SKYLD: Bill Cosby tar avstand fra alle anklager. Foto: Kevin Lamarque , X00157

Om det er Singer som har valgt å trekke seg ut eller om Cosby selv har ønsket å erstatte ham, får altså offentligheten ikke vite.

Cosby fikk ikke medhold

Amerikanske medier spekulerer på om Judy Huth-saken fra 1974 kan være en direkte årsak til at Singer nå er ute. Superior Court i Los Angeles avslo nemlig nylig Cosby og Singers krav om at søksmålet fra kvinnen må avvises. Dermed må Cosby avhøres på nytt om den 40 år gamle saken, som går ut på at Cosby skal ha forgrepet seg på den da 15 år gamle Huth på Playboy Mansion.

Cosby har nå hyret en advokat ved navn Christopher Tayback fra firmaet Quinn Emanuel.

– Quinn Emanuel er et utmerket advokatbyrå, sier Singer til Hollywood Reporter.

Skandale på skandale

Nylig gikk Playboy-modellen Chloe Goins (25) til sak mot Cosby. Hun er den seneste i en lang rekke med kvinner som hevder at den verdensberømte komikeren har utsatt dem for alt fra seksuell trakassering til neddoping og voldtekt.

Cosby: Innrømmer å ha dopet ned kvinne

Mens de fleste andre beskyldningene stammer fra rundt 70-tallet, anklager Goins TV-veteranen for en hendelse hun hevder fant sted på Hugh Hefners Playboy Mansion i 2008.

Hefner om anklagene: – Kjempetrist

Ferskeste anklage

Goins bestemte å stå fram med sin historie da hun hørte om alle de andre kvinnene som skal ha opplevd det samme. Først da skal hun ha regnet med at hun ville bli trodd ved en eventuell anmeldelse, uttalte hennes advokat på nyåret.

Advokaten uttalte samtidig at 25-åringen føler ansvar på vegne av de andre kvinnene, fordi hennes sak er den eneste som ikke kan avvises med begrunnelse i foreldelsesfrist.

Lest denne? Cosby ville hemmeligholde gammelt forlik

Flere titalls kvinner har gitt svært detaljerte skildringer om hvordan de angivelige overgrepene skal ha skjedd, deriblant den tidligere supermodellen Janice Dickinson (60). Hun valgte også nylig å gå til søksmål mot Cosby for de grove overgrepene hun hevdet skjedde tidlig på 80-tallet.

Cosby, som har levd med mistanke om seksuelle overgrep i 18 år, har alltid nektet skyld i å ha gjort noe kriminelt. På tross av at beskyldningene har vært tema i en rekke medier i ny og ne opp gjennom årene, har 78-åringen aldri blitt tiltalt eller dømt for noe.

Les også: Avslørte forføringsteknikk

VG+: Bill Cosbys krise: Glansen som falmet (krever innlogging)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder