EN LYKKELIG VINNER: Maria Haukaas Mittet syntes det var vanskelig å beskrive vinnerfølelsene sine – men fornøyd, det var hun. Foto: Trond Solberg ,

Rein knockout for Maria

FORNEBU (VG) Folket har talt: Maria Haukaas Mittet (36) er årets «ultimate entertainer».

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Tusen hjertelig takk til alle som har stemt på meg, sa den glade vinneren da hun skjønte at seieren endelig var i havn.
Da VG møter Maria noen minutter senere, er hun fortsatt svært opprømt – og nordlendingen gliser fra øre til øre.
– Jeg føler en enorm takknemlighet og glede – det kan egentlig ikke beskrives. Dette er den største bekreftelsen jeg noensinne har fått, sier hun.
Så du denne? Stemmesmell i «Stjernekamp»

Alkoholfri finalefest

«Stjernekamp» har bidratt til å løfte selvtilliten hennes, forteller Maria.
– Det går opp og ned i denne bransjen, og før jeg ble med i «Stjernekamp» hadde jeg lagt mye arbeid i et prosjekt som jeg kanskje ikke fikk så mye igjen for. Jeg føler at jeg har behersket de ulike sjangrene denne høsten, og jeg har fått gode og konstruktive tilbakemeldinger fra dommerne. Det bygger selvtillit, forklarer hun.
Snart bærer det ut på juleturné for artisten, men denne kvelden var satt av til fest og moro – uten alkohol, selvfølgelig. Tidligere i høst avslørte Maria at hun og ektemannen Hans Marius Hoff Mittet venter sitt andre barn.

– Jeg har ikke fått så mye tid til å tenke på den lille i magen ennå, men det får jeg kanskje nå!, ler hun.

VG+: «Stjernekamp»-Maria: Elsker å være mamma
Hans Marius Hoff Mittet har fulgt kona si gjennom «Stjernekamp», og han var tydelig fornøyd da Maria gikk helt til topps.
– Jeg er selvfølgelig stolt av henne, og jeg synes dette er veldig fortjent. Jeg ser hvor mye dette betyr for Maria, og jeg er utrolig glad på hennes vegne. Hun har jobbet så hardt denne høsten, sier han til VG.
Les også: Himmel og helvete i «Stjernekamp»

FORNØYD EKTEPAR: Hans Marius Hoff Mittet og Maria Haukaas Mittet blir snart foreldre til sitt andre barn – men lørdag kveld skulle de bare feire! Foto: Trond Solberg ,

En god nummer to

Selv om Trine Rein ble slått på målstreken, var også hun et eneste stort smil da det hele var over.
– Jeg er utrolig lettet over å ha kommet meg gjennom alle disse lørdagene. Dette føles som en arbeidsseier, både for Maria og meg – og jeg er veldig glad for å ha kommet helt til finalen, hvor jeg til og med fikk fremføre min egen låt, sier hun til VG.
– Det hadde selvfølgelig smakt enda bedre hvis jeg hadde vunnet selv, men Maria er en utrolig verdig vinner. Hun har levert hver eneste lørdag, og er en fantastisk artist!

De to finalistene sang tre låter hver under den tiende og siste «Stjernekamp»-runden, og begge fikk strålende tilbakemeldinger fra dommerpanelet.
– Det er ikke så viktig hvem av dere som vinner – det har vært en stor glede å følge dere denne høsten, sa dommer Thomas Felberg like før resultatet var klart.

Husker du? Her spiser Stein Østbø gullkjolen til «Stjernekamp»-Reidun!

OVERRASKET: Maria gjorde store øyne da hun skjønte at det var hun som hadde vunnet konkurransen. Foto: Julia Marie Naglestad , NRK

Kvinneduell for fjerde gang

«Stjernekamp» har gått på skjermen de siste tre årene, og i samtlige sesonger har to kvinner møttes til finale.

Rita Eriksen vant konkurransen i 2012, mens Silya Nymoen gikk helt til topps året etter. I fjor var det Nora Foss Al-Jabri som kunne smykke seg med «entertainer»-tittelen, og som tidligere vinner var hun – tradisjonen tro – gjestedommer under kveldens finale på Fornebu.

«Stjernekamp» har for øvrig vært en stor suksess denne høsten: Programmet har fristet stadig flere TV-seere, i motsetning til TV 2-konkurrenten «Skal vi danse». Forrige lørdag, da Knut Erik Østgård måtte forlate «Stjernekamp», var det 849.000 seere som fulgte med hjemme i sofaen.
Les også: Seertallene faller og faller for «Skal vi danse»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder