I RETTEN: Bildet til venstre viser Robert J. Halderman i retten i New York i fjor høst. T.h.: David Letterman i et tidligere TV-show. Foto: AP

Siktet TV-produsent nekter for sex-utpressing av David Letterman

(VG Nett) Eks-samboeren til en av kvinnene som David Letterman skal ha hatt sex med, møtte i retten i går.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
The Late Show with Stephen Colbert - CBS.com

Robert Joel Halderman er TV-produsent i CBS og eks-samboeren til den 34 år gamle kvinnen som i amerikanske medier utpekes som kvinnen i sentrum for utpressingssaken.

Halderman er siktet for å ha forsøkt å presse talkshowkongen David Letterman (62) for 12 millioner kroner. TV-produsenten, som blant annet jobber med krimserien «48 Hours», ble pågrepet i går og møtte senere i retten på Manhattan, hvor han nektet skyld.

Blir Halderman dømt, er strafferammen på 15 års fengsel, skriver Sky News.

VGTV: Se Letterman innrømme sex-affærer

Slo ned som en bombe

Nyheten om utpressingen av Letterman slo ned som en bombe i amerikanske medier i går. Letterman valgte selv under innspillingen av sitt eget TV-show å innrømme at han hadde hatt sex med kvinnelige ansatte, og at han nå ble forsøkt presset for store summer. Like før han valgte å stå fram på TV, hadde Letterman vært i forhørsretten og forklart seg.

Les mer om hvordan Letterman slapp bomben i bloggen til VGs USA-korrespondent Anders Giæver.

Nygift

- Vil det være pinlig når det blir kjent? Ja, kanskje det vil det. Jeg har behov for å beskytte disse menneskene. Jeg har behov for å beskytte familien min, sa Letterman i TV-showet sitt. letterman har siden 1986 vært sammen med Regina Lasko, som han giftet seg med i mars i år. Sammen har de sønnen Harry på seks år.

Peker ut assistenten

I natt, norsk tid, meldte Fox News at den ene kvinnen som Letterman skal ha hatt et seksuelt forhold til, er Stephanie Birkitt (34), som har jobbet som assistent på Lettermans «Late Show» i mange år. TV-seerne har også sett kvinnen ved flere anledninger, og Letterman har på TV gitt henne kallenavn som Smitty og Monty.

Den utpressingssiktede TV-produsenten skal ha vært samboer med Birkitt inntil i august i år.

Oppsøkt utenfor hjemmet

Ifølge siktelsen skal Halderman 9. september ha ventet utenfor leiligheten til Letterman for å gi ham en stor pakke som han ville ha «stor summer for». Utpresseren skal ha fortalt Letterman at han ønsket å selge ham et utkast til et filmmanus, som ville få den verdensberømte talkshow-vertens verden til å rase sammen rundt ham.

Amerikanske medier spekulerer nå i om Letterman, som opp gjennom årene ofte har fleipet på bekostning av politikere som har blitt tatt i utroskap, selv vil miste seere og tape anseelse som følge av de ferske avsløringene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder