PÅ BORDET: Alexander Rybak danset på bordet mens Frikar-danserne hoppet og slo salto. Stemningen sto i taket under pressekonferansen etter den overlegne MGP-seieren. Foto: Roar Dalmo Moltubak

Vinneren Alexander: - Åhhhhhhh

MOSKVA/OSLO (VG Nett) MGP-vinneren og rekordknuseren Alexander danset på bordet og spilte fiolin på pressekonferansen etter tidenes største utklassing i Grand Prix.

 • Andreas Fosse
 • Halstein Røyseland
 • Roar Dalmo Moltubak
 • Dennis Ravndal
 • Ingrid Hvidsten

Artikkelen er over 11 år gammel


Det tok helt av da Rybak og følget entret nattens pressekonferanse. Rybak danset på bordet, spilte fiolin og sang, mens Frikar danset og slo salto.

PROTOKOLL:Gratulér Alexander Rybak her

- Dere er alle hjertelig velkommen til Norge neste år, jublet Alexander.

Fikk 16 12-ere

- Åhhhhhh, kom det fort fra den nye verdensstjernen, som tydelig hadde vanskelig med å sette ord på følelsene da han ble intervjuet av NRKs Synnøve Svabø like etter den utrolige seieren i Melodi Grand Prix.

- Jeg håper virkelig at folk som spiller fiolin, ikke slutter med det, var Alexander Rybaks første kommentar i det første intervjuet etter utklassingen.

- Ole Bull ville vel vært stolt nå..?

- Ja, Ole Bull er stolt nå, smilte Rybak.

- Men det er dere som skal takkes her, sa Rybak vendt mot TV-kameraene som sendte live ut til hele Norge;

- For å være artist betyr å gi og å ta.

Artikkelen fortsetter under bildet.

I EKSTASE: Alexander Rybak knuste alt og alle i årets Melodi Grand Prix-finale, og han var tydelig i ekstase etter seieren. Foto: Reuters

Rekordmange poeng

Rybak fikk 12 poeng fra hele 16 land da stemmene ble talt opp. Det er dobbelt så mange som Bobbysocks fikk da de vant den internasjonale finalen i 1985.

Årets finale var i det hele tatt nesten ikke spennende. Allerede fra første land på lista, Spania, mottok Norge 12 poeng, og slik fortsatte det. Rybak sanket inn 12-poengere fra Spania, Hviterussland, Tyskland, Sverige, Island, Israel, Russland, Latvia, Litauen, Ukraina, Polen, Nederland, Estland, Danmark, Slovenia og Ungarn.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DEN STORE VINNEREN: Alexander Rybak, hans korjenter og Frikar-danserne stakk av med en helt overlegen seier i Melodi Grand Prix 2009. Foto: Scanpix


Det endte opp med 387 poeng. Da hadde Alexander Rybak knust alle tidligere MGP-rekorder. Den forrige rekorden tok Finland og Lordi i 2006 med 292 poeng.

Prøvde seg igjen

Den hviterussiske journalisten Alexa Pavlova fra First Music Channel, som flørtet med Rybak etter semifinalen på torsdag, prøvde seg nok en gang på den norske sjarmøren under pressekonferansen.

- Har jeg noen sjanse på deg?

- Du hadde sjansen mens jeg var her, men nå reiser jeg jo, fleipet Rybak.

Tidligere under pressekonferansen gjorde han det klart at han ikke har tid til noen dame for øyeblikket.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FLØRT: Den hvitrussiske journalisten Alexa Pavlova fra First Music Channel flørtet med Alexander Rybak etter semifinalen i Melodi Grand Prix på torsdag. På pressekonferansen etter finalen spurte hun rett ut: «Har jeg noen sjanse på deg?» Foto: Roar Dalmo Moltubak

BILDESPESIAL:Melodi Grand Prix-showet

LES OGSÅ:- Vi har en ny verdensstjerne

- Stemningen sto i taket

VG Netts journalist i Moskva, Halstein Røyseland, forteller om vill stemning i Moskva.

- Det var stappfullt av journalister som ventet i spenning på Alexander. Da han og den norske delegasjonen kom til pressekonferansen, spilte de «Fairytale» på anlegget. Stemningen sto i taket, og folk klappet med i salen, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FEIRER: Nordmenn i Moskva feirer etter MGP-seieren. - Det er vilt og helt kaos, sier VG Netts reporter Halstein Røyseland i Moskva til VG Nett. Foto: AFP

Alle nordmenn smilte fra øre til øre, og de var utrolig stolte av den prestasjonen de klarte å få til ved å knuse den gamle Melodi Grand Prix-rekorden.

- Folk jublet som om det var under VM. Stemningen var elektrisk i presserommet. Journalister fra Hviterussland smilte og jublet som om de hadde vunnet selv, sier VG Netts journalist.

- Gud for en glede

- Jeg har samme følelse i magen som jeg hadde i 1985, da vi vant. Det er helt fantastisk. Gud for en glede, sier Elisabeth Andreassen til VG Nett.

Hun fulgte selvsagt tv-sendingen og sin turnékamerat Alexander Rybak lørdag kveld.

- Hele turnégjengen gratulerer ham. Vi har en ny verdensstjerne, sier Andreassen.

Mer om

 1. Melodi Grand Prix

Flere artikler

 1. Alexander: - Det var fantastisk da 12-poengerne ramlet inn

 2. Irsk radiovert håner Rybak

 3. Alexander: - Det var tortur!

 4. Grand Prix-trofeet brakk i seierskaoset

 5. MGP-Jostein bortvist av KGB i Moskva

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder