- IKKE FOR SNILLE: Idol-juryen Bertine Zetlitz, Hans Erik Dyvik Husby, Marion Ravn og Gunnar Greve Pettersen. Foto: VG

For mange gode Idoler gir økonomisk smell for TV 2

(VG Nett) Årets Idol-dommere har sendt videre 97 deltakere allerede før siste audition. Det gjør at TV 2 får svi på pungen, men kanalen avviser at dommerne er for snille.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Hundre deltakere skal være sendt videre etter at Idoldommerne Hans Erik Dyvik Husby, Bertine Zetlitz, Marion Ravn og Gunnar Greve Pettersen har sett idoler prøve seg i Oslo, Trondheim, Stavanger og Bergen.

Tre av byene er besøkt, men allerede før firkløveret har tatt turen til Bergen har de sendt 97 håpefulle videre.

TV 2 garanterer at Bergens unge sangfugler skal ha like muligheter som de andre, så nå er anslaget at hele 130 deltakere blir sendt videre. Det fører til en betydelig ekstrakostnad for kanalen på 100.000 kroner, bekrefter pressekontakt Bjarne Laastad i TV 2.

Les også: Hans Erik Dyvik Husby sliter med å være Idol-dommer

- Høyt nivå

Spørsmålet man da kan stille seg er om Idol-juryen rett og slett har vært for snille, og ikke klart å skjære igjennom. Det avviser TV 2s pressekontakt Bjarne Laastad.

- Det tror jeg ingen som har vært på audition eller som vil se Idol til høsten vil få følelsen av. Dette er fire dommere som er veldig tydelige på det de liker og veldig tydelige på det de ikke liker, sier Laastad og legger til:

- Faktum er at nivået er såpass høyt at så mange blir sendt videre, ganske enkelt, sier Laastad som understreker at selv om tallet er 100 eller 130 så er det ikke flere enn 40 som kommer gjennom nåløyet til neste runde.

- Sjansen for at de 40 blir bedre er jo nå høyere. Dommerne har alltid vært alene om å velge ut idoler, uavhengig av antall, men aldri før har de valgt så mange. Det er en god investering selv om det blir en del ekstra. Det er deltakerne Idol handler om, og TV-seerne overtar makten veldig tidlig.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder