DEBUTANT: Atle Pettersen er TV-vant, men fredagens «Beat for Beat» var det første i rekken med 26-åringen ved roret. Foto: NRK

722.000 så Atle Pettersens «Beat for Beat»-debut

Atle Pettersen (26) og «Beat for Beat» plasserer seg som nummer fire på listen over ukens mest sette TV-program.

 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over fire år gammel

Popartistens aller første sending som programleder for «Beat for Beat» ble bare slått av kolleger på samme kanal, «Nytt på Nytt» med sine litt over én million seere, «Skavlan» med 793.000 seere og «Norge Rundt» med 750.000 skuelystne.

Pettersen ligger omtrent på samme nivå som forgjenger Ivar Dyrhaug (66) i sin siste sesong i fjor. Sesongpremieren på «Beat for Beat» kan for øvrig skilte med en markedsandel på 45,6 prosent.

Ivar Dyrhaug: – Mer vemodig nå

Omtrent på snittet

Vel å merke har Dyrhaug på det meste samlet i underkant av én million seere, og da han rundet av med siste sending før jul, benket 839.000 nordmenn seg foran avskjedsepisoden. Men «Beat for Beat» hadde i fjor høst også seertall som lå på 657.000 på det laveste.

Ble hyllet: Programlederveteranens siste sprell

– Sterk debut

Sammenligner vi med vårsesongen i 2015, lå snittet den gangen på 755.000 seere, med 816.000 på første program. Kristian Tolonen, analysesjef i NRK, er fornøyd med Pettersens fraspark:

– Dette er absolutt høye tall, og sånn sett en sterk debut. «Beat for Beat» har lenge vært en av de mest populære programmene i Norge, og det ser ut til å fortsette med Pettersen også, sier han til VG.

Atle Pettersen innrømmer overfor VG at han har vært veldig spent og nervøs på responsen:

– Så det er jo utrolig deilig at det har blitt tatt i mot på denne måten. Jeg er veldig stolt og fornøyd! Det blir en bra påske nå, sier han med et smil.

Han ligger for tiden i hardtrening før premieren på musikalen «Singing In The Rain», hvor han spiller mot blant andre Stian Blipp.

«Robinsonekspedisjonen» på TV 2 sliter fortsatt og fristet kun 233.000 seere søndag, mens krimserien «Det tredje øyet» på samme kanal samlet slunkne 187.000 seere. «Alt er lov» på TV 2 lørdag landet på 323.000 seere.

Etter premieren: Seersvikt for «Robinson»

Hørt på Twitter fredag

«Atle Pettersen tar jo dette på strak arm. Sikker i rollen», skrev en TV-seer på Twitter fredag kveld.

«Opptak av neste års Beat for Beat-sesong med eminente Atle Pettersen som programleder, meldte en annen, mens en humoristisk seer skrev at «Da har Atle Pettersen tatt fatt på sine første 30 år som programleder i Beat for Beat».

«Atle i beat for beat har Blipp-effekten på meg. Det betyr at jeg begynner å se på programmer jeg egentlig ikke ser på ...», lød det fra en kvinnelig beundrer.

Følgende twitrer uttrykte imidlertid en viss dose skepsis: En Atle Pedersen ny programleder for Beat for Beat? Blir som å (splitt) hoppe etter Wirkola for hans del.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FØRSTE GJESTER: Atle Pettersen omgitt av f.v. Kevin Vågenes, Marianne Penta, Ida Marie Ringerud og Gustav Nilsen. Foto: NRK

Atle til VG: – Noen endringer må jeg skape

Det var i juni i fjor at Ivar Dyrhaug kunngjorde at han skulle gi seg som programleder. Dyrhaug har ledet over 300 «Beat for Beat»-sendinger siden startskuddet i 1999.

Ferdig etter 17 år: Derfor slutter han

Les også: Disse TV-profilene økte inntekten mest

– Jeg blir ingen ny Ivar Dyrhaug. Jeg får finne mitt eget splitthopp, gliste Pettersen da VG møtte han i Dyrhaugs garderobe i fjor sommer.

Atle Pettersen dukket første gang opp på TV i 2003 – i «MGPJr» på NRK – og tre år senere i «Kjempesjansen» på samme kanal. Men han ble for alvor kjent for det norske folk gjennom «X Factor» på TV 2 i 2010, hvor han endte på annenplass. Han har siden rukket å gjøre seg bemerket på en rekke arenaer. Ikke minst danset han seg helt til topps i «Skal vi danse» i 2011 før han to år senere kuppet tredjeplassen i «Stjernekamp».

Les også

 1. Stian Blipp skadet på trening

  Stian Blipp skulle gjøre musikaltriks på turntrening, men falt rett på nakken.
 2. Stian Blipp og Atle Pettersen blir musikalstjerner

  Trening, trening og atter trening står på timeplanen når kompisene Stian Blipp (25) og Atle Pettersen (26) debuterer som…
 3. Dyrhaug om «Beat for beat»-exiten: – Mer vemodig nå

  I kveld er det siste gang du får se Ivar Dyrhaug (66) på skjermen som «Beat for Beat»-programleder.
 4. Ivar Dyrhaug ble hyllet på sin siste «Beat for beat»-innspilling

  MARIENLYST (VG) Gjennom 17 år, 260 programmer og bortimot 300 splitthopp har Ivar Dyrhaug (66) ledet «Beat for beat».
 5. Han tar over som pianist i «Beat for beat»

  MARIENLYST (VG) Og gjengen er og forblir en mannetrio.
 6. Atle Pettersen blir programleder for «Beat for Beat»

  Atle Pettersen (25) blir NRK-profilen Ivar Dyrhaugs (66) etterfølger.

Mer om

 1. Medier
 2. NRK
 3. Reality-TV
 4. Robinson
 5. TV 2

Flere artikler

 1. «Beat for Beat» har mistet 100.000 seere med Atle Pettersen som programleder

 2. Ut mot nye «Beat for Beat»: - Ta hensyn!

 3. Her er de nye «Beat for beat»-stjernene: – Smått absurd å bli tilbudt denne jobben

 4. Ivar Dyrhaug gjør TV-comeback

 5. «Skal vi danse» slått av «Stjernekamp»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder