RADARPAR: Når liket til en ung mann blir funnet, blir politietterforsker Cassie Stuart (Nicola Walker) og hennes makker Sunil «Sunny» Khan (Sanjeev Bhaskar) satt på saken. Foto: John Rogers Mainstreet Pictures

TV-anmeldelse påskekrim: Sneglende draps-oppnøsting

Et lysende etterforskerpar redder ikke «Nedgravde
hemmeligheter» fra å være en seig seeropplevelse.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL
VG:s terninger viser 3 prikker

«Nedgravde hemmeligheter»

Britisk serie i 6 episoder

Sendes på NRK1, to episoder etter hverandre, kl. 21.30 mandag til og med onsdag.

Dessverre er det mye som er lunkent ved denne «cold case»-etterforskningen. Men det gjelder ikke hovedrolleinnehaverne, Nicola Walker som etterforsker Cassie Stuart og Sanjeev Bhaskar som hennes makker Sunil Khan.

VGTVs påskekrim: Drapsgåten ingen klarer å løse

Når et skjelett blir funnet under gulvet i et hus, er de to godmodige lyspunkter i en ellers treg mysteriemasse. Enkelte replikker er som snytt ut av norsk fjernsynsteater, men Walker og Bhaskar leverer dem utrolig nok overbevisende. Den vennskapelig ertende kjemien dem imellom er også tidvis underholdende.

Serieskaper Chris Lang har valgt å lage en flettverkhistorie som involverer en rekke familier, og «Nedgravde hemmeligheter» setter tilsynelatende verdensrekord i kryssklipping mellom den møysommelige utgravningen av skjelettet og de ulike personene vi veldig lenge lurer på hvorfor vi skal engasjere oss i.

Fikk terningkast fem: Bond-aktig spionspenning

Vi har en tilsynelatende korrupt prest som liker å synge i bilen, en sosialt engasjert fotballentusiast med noen hemmelige tatoveringer, en mann i rullestol som nekter å flytte sin Alzheimers-syke kone på et hjem og en fremadstormende forretningsmann med svin på skogen. Samtlige havner i søkelyset når navnene deres dukker opp i den dreptes dagbok fra 70-tallet.

Les også: VGs store TV-guide for påsken

Den insisterende strykermusikken hjelper ikke til å overbevise oss om at denne serien er spennende. Det er interessant å få biter av den dreptes fortid og oppdage båndene til vår brokete samling mistenkte, men det går så langsomt, så langsomt.

Når det er sagt begynner «Nedgravde hemmeligheter» å kile nysgjerrigheten mot slutten av andre episode, så det er godt mulig den tar seg opp for den tålmodige seer.

Anmeldelsen er basert på de to første episodene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder