PRODUSENT: Steven Van Zandt er både produsent for, hovedrolleinnehaver i, og har regissert en epsiode av «Lilyhammer». Nå tar han farvel.

PRODUSENT: Steven Van Zandt er både produsent for, hovedrolleinnehaver i, og har regissert en epsiode av «Lilyhammer». Nå tar han farvel. Foto:Andy Kropa,Ap

Steven Van Zandt tar farvel med «Lilyhammer»

Rubicon:  – Ingenting er avgjort

«Lilyhammer»-gangster Steven Van Zandt avkrefter onsdag kveld at det blir flere sesonger av den populære TV-serien. Men produksjonsselskapet Rubicon sier det godt kan være serien fortsetter.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– «Lilyhammer», RIP, skriver Van Zandt på sin konto på mikrobloggen Twitter onsdag.

R. I. P. står for «rest in peace», eller latin «requiescat in pace», hvil i fred på norsk, og er et vanlig uttrykk for avskjed og respekt ved dødsfall.

Har du lest: Alle vil ha «Lilyhammer».

– Det er ikke min avgjørelse. La oss bare si for nå at forretningene ble for kompliserte. Jeg er veldig stolt av 24 episoder. Nye ideer er underveis, skriver han videre.

På Twitter spør også en fan som kaller seg Sarahclarke88, om det kommer mer «Lilyhammer» til Storbritannia. Der svarer Van Zandt avkreftende:

– Beklager, kjære. Se forrige tweet.

Til Dagbladet bekrefter Van Zandt tvitringen:

– Jeg kommer til å savne Norge. Jeg vil takke det norske folket for at de tok meg inn i stua og fikk meg til å føle meg som en nordmann. Det er jeg evig takknemlig for. Det var en fantastisk opplevelse, sier han til avisen.

Drivkraft for serien

Steven Van Zandt, som tidligere var mest kjent som Bruce Springsteens gitarist og for sin rolle i «Sopranos», har vært en stor del av drivkraften i TV-serien «Lilyhammer», som ble den første egenproduserte serien til strømmeselskapet Netflix. «House of Cards» og «Orange Is the New Black» fulgte i den norske seriens fotspor.

Har du sett: Bruce Springsteen spiller Van Zandts bror.

Van Zandt uttalte senest i november at han ønsker å lage flere episoder av «Lilyhammer». Han dro selv til USA for å skaffe finansiering til serien da det begynte å bli tomt i kassa halvveis i den første sesongen, som hadde premiere i 2012. Historien om pengejakten fortalte han i VG Helg i fjor (krever innlogging).

RØD LØPER: Fra venstre: Nils Jørgen Kaalstad, Fridtjov Såheim, Tommy Karlsen Sandum, Steinar Sagen, Trond Fausa Aurvåg, Marian Saastad Ottesen og Steven Van Zandt på premieren av sesong 3. Foto:Helge Mikalsen,VG

Avtalen med Netflix gjorde at budsjettet for «Lilyhammer» ble firedoblet på tre sesonger – fra 30 til 120 millioner kroner.

«Lilyhammer» har vært en av de størte seersuksessene til NRK, som sendte serien her i Norge.

Les mer: Oftebro tilbake i «Lilyhammer» med brystmelk-fetisj.

Kommunikasjonsavdelingen i NRK henviser til produksjonsselskapet Rubicon sent onsdag kveld.

Mistenker rødvins-tvitring

Administrerende direktør Pål Kruke Kristiansen sier til VG at ryktene om seriens død er sterkt overdrevne. Han har sett Van Zandts tvitring, og tolker det som et svar til en «Lilyhammer»-fan.

– Det er nok ingen konkret grunn til at dette kommer opp akkurat nå. Jeg tror han prøver å svare en fan i London. Det er nok en litt emosjonell reaksjon. Kanskje er det noe rødvin på gang, hva vet jeg? sier Kristiansen.

KOMPISER: Frank (Steven Van Zandt) og Torgeir (Trond Fausa Aurvåg) mistenker at de har blitt tatt i fartskontroll og prøver alternative måter å løse problemet i sesong 2. Foto:Henrik Baugstø,NRK

Han utelukker ikke at det kommer flere sesonger med «Lilyhammer», men det foreligger ingen avtale om det på nåværende tidspunkt.

– Det er ingen nyheter i den saken, og jeg tror ikke han vet noe jeg ikke vet. Det er ingen formell avgjørelse hverken fra Rubicon eller NRK om å avslutte «Lilyhammer».

Innspillingen av sesong 3 ble avsluttet for et års tid siden, og sesongen ble vist i fjor høst.

– Status nå er at det ikke er noen prosesser rundt sesong 4 for øyeblikket. Men vi vet jo fra NRKs side, at de ikke er motvillige til mer «Lilyhammer», så serien kan absolutt fortsette. Og når det gjelder Netflix, så er de en investor. Serien kan gå videre med dem, eller med andre, sier Rubicon-direktøren.

Han bekrefter at distribusjonsavtalen med Netflix ble avsluttet etter sesong 3.

Har du settbildene fra sesong 3.

Selv møtte Kristiansen Van Zandt senest for noen uker siden:

– Vi vant to priser på TV-festivalen i Monte Carlo for bare en måned siden, og var der med Steven. Vi fikk med to priser, blant annet for beste komedie, sier han, og legger til:

– Det er så enkelt som at de to manusforfatterne som skriver serien er i gang med et annet prosjekt, og det er vårt fokus nå.

Lynch trakk seg på Twitter

Tidligere i år gikk også regissør David Lynch hardt ut på Twitter, og annonserte at han trakk seg fra gjenopplivingen av «Twin Peaks», på grunn av for lite budsjett. Det endte med at skuespillerne mobiliserte og at Lynch til slutt fikk de pengene han ville.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder