VENNER FOR LIVET? David Schwimmer, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow og Matt LeBlanc.
VENNER FOR LIVET? David Schwimmer, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow og Matt LeBlanc. Foto:Ho,REUTERS

TV-serien fyller 20 år: Slik gikk det med «Friends»-stjernene

TV

Rusproblemer, skilsmisser og egne TV-serier har preget livene til 90-tallsheltene etter humor-suksessen.

Publisert: Oppdatert: 22.09.14 23:00

Mandag er det nøyaktig 20 år siden verden ble introdusert for TV-serien «Friends», med karakterene Monica, Rachel, Chandler, Ross, Joey og Phoebe.

Siden den første «Friends»-episoden ble sendt 22. september 1994, holdt vennegjengen det gående i ti sesonger og ble nominert til hele 62 Emmy-priser.

Humorserien blir regnet som en av tidenes mest populære, og sendes fremdeles i repriser i Norge og flere steder verden over.

Slik har det gått med stjernene - tyve år etter gjennombruddet:

Matt LeBlanc (47) – Joey Tribbiani

Matt LeBlanc dukket opp i spinoff-prosjektet «Joey» like etter at «Friends» var over, men serien levde bare i to sesonger. Imidlertid fikk LeBlanc varme følelser for «Joey»-kollega Andrea Anders, og de to er fortsatt et par. Senere har LeBlanc medvirket i diverse B-filmer, før han kapret en rolle i TV-serien «Episodes» i 2011.

Lisa Kudrow (51) – Phoebe Buffay

I likhet med flere av «Friends»-kollegene har Kudrow prøvd å etablere sin egen humorserie. HBO-prosjektet «The Comeback» ble imidlertid kansellert etter bare én sesong i 2005. Nå gjør HBO helomvending, og nå gjør «The Comeback» sitt første comeback på skjermen. 51-åringen har også spilt i en rekke filmer, sist i «Bad Neighbors», og spiller for tiden i TV-serien «Web Therapy».

David Schwimmer (47) – Ross Geller

Schwimmers karriere dalte rask etter «Friends». Filmen «Duane Hopwood» fra 2005 ble ikke godt mottatt av kritikerne, og «Big Nothing» ble også en flopp. Schwimmer har også prøvd seg som regissør et par ganger og dubbet flere barnefilmer. Skuespillerens kjærlighetsliv er derimot mer stabilt: Han er godt gift med fotograf Zoe Buckman.

Matthew Perry (45) – Chandler Bing

Perry hadde hovedrollen i 2006-serien «Studio 60 On The Sunset Strip», som ble kansellert et knapt år senere. I 2009 spilte Perry en av hovedrollene i komedien «17 igjen», før han i 2011 spilte en egoistisk skjørtejeger av en sjef, i TV-serien «Mr. Sunshine». Privat har Perry slitt med alkoholproblemer og pillemisbruk i flere år, men nå er skuespilleren helt rusfri.

Jennifer Aniston (45) – Rachel Green

Aniston har spilt i et imponerende antall filmer – først og fremst komedier – etter «Friends»-suksessen, men privatlivet hennes har muligens fått enda mer oppmerksomhet. Våren 2000 ble Aniston gift med Brad Pitt, men kjærligheten sluknet etter knappe fem år. Nå er Pitt sammen med Angelina Jolie, mens Aniston er forlovet med skuespiller Justin Theroux.

Courteney Cox (50) – Monica Geller

Ikke lenge etter «Friends» fikk Cox tilbud om å spille Susan Mayer i TV-suksessen «Frustrerte fruer», men måtte takke nei fordi hun var gravid. Skuespilleren fikk imidlertid en egen serie på skjermen i 2009, «Cougar Town», som fortsatt er i produksjon. Her spiller Cox en nyskilt alenemor, og høsten 2010 ble dette en realitet også i virkeligheten: ekteskapet med David Arquette var over. I sommer forlovet Cox seg med kjæresten Johnny McDaid (38), som spiller piano i bandet Snow Patrol.