KJEMPER MOT SYKDOMMEN: Shannen Doherty får cellegift mot kreften, og barberte av seg håret tidligere i sommer. Her er hun på et arrangement for å samle penger til Stand up to cancer i Los Angeles i september Foto: Mario Anzuoni Reuters

Shannen Doherty om cellegiften: – Til alle som lider: Vær modige

«Kjemp som en jente» oppfordrer skuespilleren på instagram med bilde av hvordan dagen etter cellegiftkuren ser ut.

  • Maiken Svendsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Shannen Doherty (45) er kjent fra TV-serier som «Beverly Hills 91210» og «Charmed» fikk diagnosen brystkreft i fjor. Som en del av behandlingen får hun cellegift, og på Instagram skriver hun at dagene etter det ikke alltid er like fine.

«Noen ganger er en ikke i stand til å danse, spise eller tenke på den neste dagen. Noen ganger føles det ut som du ikke vil klare det. Det går over.»

Doherty skriver videre på Instagram at det varierer hvor lang tid det tar før hun kommer til hektene igjen.

«Men det går over og bevegelse er mulig. Håp er mulig. Muligheter er mulig. Til min kreftfamilie og alle som lider. Vær modige. Vær sterke. Vær positive. #Wegotthis #Fightlikeagirl» skriver hun under bildet.

Slått ut av cellegift

Cellegift hemmer kreftcellene i svulsten og stanser celledelingen, forklarer Kreftforeningen på sine nettsider. Det gjør at kreftcellene mister evnen til å formere seg. Denne behandlingen påvirker også de normale cellene, og dermed kan gi en del bivirkninger som kvalme og hårtap.

Da Doherty startet på cellegiften la hun ikke skjul på at kuren slo henne helt ut.

– For meg har cellegiften vært helt forferdelig og tro meg vi har prøvd nesten alt, skrev hun da.

Tidligere i sommer valgte skuespilleren å komme bivirkningene i forkjøpet og selv klippe av seg håret. Til hyllest fra kjendisblogger Perez Hilton.

Like etter hun fikk diagnosen saksøkte hun sin tidligere manager for at han ikke hadde orden på helseforsikringen hennes. Hun mente da at fordi hun måtte vente til forsikringen var i orden med å gå til legen rakk kreften å spre seg mer.

Et år etter søksmålet valgte hun å inngå forlik med eksmanageren og dermed droppe søksmålet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder