PØLSEMYSTERIUM: Ingen vet med sikkerhet hvordan grillpølsen (innfelt) kom seg til Farmen-øya hvor reglene er strenge for nymotens mat. Programleder Gaute Grøtta Grav kastet de to pølsene langt vekk da VG gjorde ham oppmerksom på funnet. Pølsene ble funnet bak hovedhuset vi ser på bildet. Foto: Mattis Sandblad VG

Forbudt grillpølse funnet på «Farmen»-gården

STORØYA (VG) Kjendisene har inntatt Storøya for å leve som i 1916. Men hva gjør en nymotens grillpølse 20 meter fra huset?

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

VG var med flere andre medier invitert til Storøya i Telemark fredag for å bli presentert det som er tidenes første kjendis-cast i «Farmen». I likhet med «vanlige» folk som har kvernet korn, klippet sauer og gjort alt som må til for å skaffe seg mat som de gjorde for 100 år siden.

Husker du denne? «Farmen»-problemer med ubudne gjester

Like ved hovedhuset på øya fant imidlertid VG noe som garantert ikke ble konsumert på gården for 100 år siden. Cirka 30 meter fra hovedhuset lå det nemlig grillpølser henslengt, ferdig grillede.

Strenge regler

Før journalistene ankom øya hadde alle fått streng beskjed om å ikke vise klokker og mobiltelefoner, og om å ta ut snus fra kjeften. Poenget var at deltakerne, som da hadde vært inne på øya i halvannet døgn, ikke skulle dras ut fra illusjonen om 1916. Reglene er altså svært strenge, og grillpølser er definitivt ikke innenfor.

VG ber presseansvarlig Alex Iversen om en forklaring.

– Det lå to ferdiggrilla, halvråtne grillpølser i krattet nedenfor vannpumpen. Vi vet ikke hvor de stammer fra. Det kan være rester fra grilling på øya i påska, eller underveis i oppsettinga av gården.

– Det at ingen dyr har spist dem sier sitt om hvor lite apetittelig de var. Vi er trygge på at dette ikke vil gitt noen en fordel på Farmen hvis noen av deltagerne hadde funnet dem.

En som garantert ikke ville spist pølsen er deltaker Aylar Lie. Hun er vegetarianer, noe hun snakket med VG om i går.

KJENDIS-FARMENS DELTAKERE: Fra venstre: Ingeborg Elisabeth Didriksen Myhre Luedlow, Leif-Einar «Lothepus» Lothe, Tore Petterson, Tonje Helene Blomseth, Lavrans Solli, Ida Gran-Jansen, Aylar Lie, Jarl Goli, Vendela Kirsebom, Petter Pilgaard, Kari Jaquesson, Lars Barmen, programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Mattis Sandblad VG

Kortere

Huset som brukes under innspillingen er «avmodernisert» innvendig av TV2 før deltakerne flyttet inn, moderne kjøkken og andre ting fra vårt århundre er flyttet ut.

Kjendisene får ingen særbehandling når de skal leve som for hundre år siden, men de er inne på gården langt kortere enn de vanlige «Farmen»-deltakerne, sier Iversen.

– Innspillingstiden på kjendisfarmen er fem uker. Halvparten av den vanlige. Kjendisfarmen spilles inn på akkurat samme måte som vanlige Farmen, og de må forholde seg til akkurat de samme reglene.

Han sier det ikke har vært stilt noen spesielle krav fra deltakerne, men de får alle betalt for å være med.

– Ja, som i de fleste andre underholdningsprogrammer der kjendiser deltar får de betalt, sier Iversen.

Han vil ikke kommentere om de forskjellige kjendisene får lik betaling.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder