ÅRETS IDOL: Marius Samuelsen fra Stavanger vant årets «Idol» på TV2. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Marius (18) vant «Idol» med egenskrevet låt

Stavanger-talentet Marius Samuelsen ble årets «Idol» etter
en finale med høyt nivå.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Dette var vanvittig, jeg vet nesten ikke hva jeg føler nå. Men jeg klør i fingrene etter å lage nye låter, sier Marius Samuelsen til VG.

Han kjempet mot sin gode venninne Norah Benatia i finalen, og vant til slutt når alle stemmene var talt opp.

– Hvordan var det å «slå» din gode venninne i finalen?

– Altså, Norah er helt fantastisk. Vi er veldig glade i hverandre. Jeg følte ikke jeg slo henne. Vi er to forskjellige artister og selv om jeg vant i dag vet jeg Norah kommer til å rule videre, og vi kommer til å fortsette å være gode venner.

VENTER PÅ RESULTATET: Stor spenning i Fornebu Arena før «Idol»-stemmene ble annonsert. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Marius fremførte blant annet med en egenskrevet låt, «One of These Days», som han spilte helt til slutt i finalen. VGs anmelder Tor Martine Bøe omtalte den som en åpenbar seierslåt, og ga den en femmer både i studioversjon og live fredag kveld.

I kveld skal Marius feste og feire.

– Med det jeg har igjen av energi! Mandag skal jeg finne hverdagen igjen, for nå er jeg i skyene.

Sjekk VGs dom over finalelåtene her!

Det var ellers et svært tett finaleheat, i hvert fall hvis vi skal tro samme anmelder.

Marius fikk to firere og en femmer for sine låter, mens Norah hadde to femmere og en firer. Likevel var det siddisen som fikk flest av TV-seernes stemmer.

Den drevne musikkanmelderen er imponert over hva han så i «Idol»-finalen.

– Idolfinalen 2016 ble en uhyre jevn tevling. En konkurranse mellom en komplett artist og en komplett popstjerne. Rett før vinneren ble lest opp, etter at alle låtene var spilt, og stemmene for lengst var talt, var det ikke lenger åpenbart hvem disse som var den suverent skinnende beste og største, sier Bøe og legger til:

– På mange måter er det egentlig utrolig lite viktig hvem som vant. Med unntak av den første vinneren, har Idol-vinnere ikke hatt tidenes karriere å se tilbake på, sier Bøe og trekker en sammenligning.

– At vinneren ble Marius Samuelsen er, når alt kommer til alt det riktige. 18-åringen er uten tvil det største talentet Idol har klart å trekke fram siden Kurt Nilsen. Ikke rot dette til, plateselskapfolk.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder