TRAVEL MANN: Tor Fløysvik - her på trening i Sandbekkhallen i Rælingen torsdag med VM-stjernene Janick Løwe og Pia Lundanes (i bakgrunnen). Foto: ESPEN BRAATA

Fløysviks tunge finaleuke: - Nå er jeg frisk!

Stress og sorgen etter dødsfallet til «Skal Vi Danse»-venn førte til at dommer Tor Fløysvik (62) fikk problemer med helsen. Nå er han endelig friskmeldt.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL
Skal Vi Danse - TV2.no

«Skal vi danse»-dommeren har ikke fått den oppladningen til finalen som han hadde håpet på. Stresset etter forrige helgs hardkjør toppet seg da han fikk dødsbudskapet om Roy Markussen. Stemmen bak «Skal vi danse» gjennom syv sesonger døde av sykdom bare 56 år gammel.

- Roy døde fredag, og det var veldig tungt for meg. Jeg hadde jobbet døgnet rundt, og dette var det siste jeg ønsket å høre. Tårene kom, forteller Fløysvik til VG.

Kamerater

Han og Markussen ble gode kamerater i løpet av de mange TV-sendingene.

- Vi fikk en veldig god kjemi og delte mange hyggelige opplevelser. Roy besøkte garderoben min før sending. Felles stemmeoppvarming, kalte han det. Et syn for Guder, kalte jeg det, minnes Fløysvik.

Dagen etter den triste beskjeden var det semifinale i «Skal vi danse», som 62-åringen synes er den tøffeste delen av hele konkurransen.

- Og søndag sto VM på programmet. Det ble rett og slett altfor mye oppå hverandre. Jeg endte hos legen med sterke brystsmerter, forklarer Fløysvik.

Syndrom

Han har nemlig blitt klokere enn for ett år siden. Da måtte han hasteopereres for en dobbeltsidig lyskebrokk han hadde skjult for legen i 20 år .

- Jeg har nå blitt en utypisk mann som sørger for å gå regelmessig til legen for helsesjekk, smiler han.

DANSESTEMMEN: Roy Markussen, som sto bak den populære danseintroen, døde for en uke siden. Foto: THOMAS REISETER/TV 2

Fløysvik har i mange år slitt med revmatisme og har ofte snakket om det. Det ikke mange vet, er at han i tillegg har diagnosen Morbus Reiter Syndrom - som fører til plager fra muskler, ledd og øyne.

- Jeg har hatt dette syndromet lenge og lever greit med det. Men i tillegg til at revmatismen blomstrer på høsten, kan stress utløse Reiters-plagene, forteller han.

Og det var det som skjedde. Legen konstaterte høy senkning, og siden Fløysvik hadde smerter i brystet, fikk han hasteinnkalling til undersøkelse på Diakonhjemmet.

Ble engstelig

- Det var jeg ikke forberedt på. Jeg fikk time grytidlig onsdag og ble pålagt å faste i to dager på forhånd. Selv om brystsmertene jeg får på grunn av diagnosen er så ille at det føles som infarkt, så visste jeg jo selv at det ikke var det.

- Men du ble redd likevel?

- Ja, jeg ble engstelig, innrømmer Fløysvik, som raskt fikk medikamenter som dempet smertene.

- Opprinnelig skulle jeg ikke til rutineundersøkelse før til våren, så jeg ble usikker da jeg plutselig fikk innkalling nå.

Danseveteranen vil ikke gå i detalj om undersøkelsen, men sier at han er sjekket fra topp til tå.

JURYEN: Tor Fløysvik har sittet i «SVD»-juryen i åtte sesonger. F.h.: Christer Tornell, Karianne Stensen Gulliksen, Fløysvik og Trine Dehli Cleve. Foto: Robert S. Eik

- Jeg er frisk som en fisk! sier han og smiler bredt.

- I andre deler av verden, hvor de ikke får den hjelpen de trenger, er Reiters Syndrom den hyppigste årsaken til blindhet. Jeg har spesielle øyedråper, men det er mange år siden jeg har måttet bruke dem, forteller Fløysvik.

Nattbad

De vanlige revmatismeplagene er han god til å holde i sjakk.

- Det hender jeg våkner om natten og må ta et varmt bad eller gå en tur. Mosjon er viktig. Jeg har fire engelske settere som jeg går mye med.

Fløysvik er lettet over friskmeldingen med tanke på den intense helgen han har foran seg. Etter «Skal vi danse»-finalen , blir det bare noen få timers søvn før han søndag setter seg på flyet med kurs for England som dommer i proff-VM.

- Utfordringen blir å ha karakter nok til å gå hjem fra «Skal vi danse»-festen. Å dømme i proff-VM er den største æren en fagdommer kan få, så det kunne jeg ikke si nei til, sier Fløysvik.

FINALISTER: Hanne Sørvaag og Egor Filipenko kjemper mot Ben Adams og tone Jacobsen. Foto: ESPEN BRAATA

- Hva hvis VM det hadde kollidert med «Skal vi danse»-finalen?

- Da hadde jeg sagt nei til VM.

TETT PÅ NETT: De andre tre dommerne: - Ingen mer sjef enn andre

Hadde sagt ja til mer

Særlig rolige dager blir det heller ikke på Fløysvik etter helgen.

- For min del kunne det gjerne vært flere «Skal vi danse»-program. Men jeg har nok å gjøre. Jeg jobber med et nytt danseklubb-prosjekt i Moskva og er blitt spurt om delta i et ungdomsprosjekt i England.

Hvem han tror vinner «Skal vi danse» lørdag av Ben Adams (30) og Hanne Sørvaag (32), vil Fløysvik ikke røpe.

- Jeg og de andre dommerne er fullstendig nullstilt. Finalen blir like tøff som alltid.

LES OGSÅ: - Ben kan ha et fortrinn

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder