DOMMER OG DELTAGER: Ina Wroldsen og Kristina Nødseth Kristoffersen. Foto: SILJE LEPSØY , TV 2

«Idol»-deltager forsvarer utskjelte Wroldsen

Greve om kritikken mot kollegaen: – Ufint

491.000 så premieren

«Idol»-dommer Ina Wroldsen (31) har blitt beskyldt for å mobbe deltagerne etter premieren fredag. Kristina Nødseth Kristoffersen (20) er sterkt uenig.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Wroldsen fremsto som røff i premieren. Hun flagget blant annet at hun ikke er en type som klemmer deltagerne, selv om hun endte med å gjøre nettopp det da en deltager tok til tårene mot sluttet av sendingen.

Mens de andre dommerne viste en god dose følelser, særlig da de måtte knuse drømmer, var Wroldsen tilsynelatende mer uanfektet, selv om også hun kjempet mot gråten én gang.

– Gjorde bare jobben sin

Den seerne mener Wroldsen var aller hardest mot, var Kristina Nødseth Kristoffersen (20). Hun fikk først det glatte lag fra Wroldsen, men etter at Gunnar Greve mente hun fortjente en ny sjanse, så snudde Wroldsen på hælen. Resultatet var at Kristoffersen, som til daglig jobber som lastebilsjåfør, gikk videre i konkurransen.

Kristoffersen forsvarer imidlertid Wroldsen.

– Ina gjorde bare jobben sin. Hun ga meg tilbakemelding, og det er det hun skal gjøre. Å kalle det for mobbing, blir helt feil, sier 20-åringen til VG.

«Idol»-deltageren, som under premieren betrodde seerne at hun har slitt med mobbing tidligere i livet, presiserer at hun mener Wroldsen er proff og flink.

– Jeg har stor respekt for henne. Folk vet ikke hva de snakker om, og jeg er overrasket over det de skriver. Men folk ser ting forskjellig. Jeg tok i hvert fall ikke dette som noe negativt, men fikk heller innspill til hva jeg kan forbedre meg på. Det er ikke noe galt med det, mener Kristoffersen.

– Tror du at du hadde sett annerledes på det dersom du hadde røket ut og Greve ikke hadde insistert på at du skulle få en ny sjanse?

LÅTSKRIVER OG ARTIST: Ina Wroldsen (31) fra Sandefjord. Foto: Truls Qvale ,

– Nei, jeg hadde følt det på samme måte, forsikrer Kristoffersen.

Hard skyts

491.000 seere benket seg foran premieren.

Facebook-siden til «Idol» har det strømmet på med til dels harde beskyldninger mot Wroldsen, kjent som låtskriver for flere internasjonale artister og som medlem av duoen Ask Embla.

«Makan til arrogant og stygg oppførsel! Det hun driver med er ren mobbing!! Få det kvinnemenneske vekk fra skjermen!», tordner en TV-seer.

En annen skriver: «Ina: Om du er så proff som du vil ha det til, så hold deg for god til å slenge dritt etter at deltageren har gått ut, det er ikke morro å høre på

Kristoffersen har ikke vært i kontakt med Wroldsen i løpet av helgen, men hun synes det «Idol»-dommeren nå blir utsatt for, ligner mobbing.

– Folk disser henne veldig. Jeg håper hun får med seg at jeg ikke er enig med dem, sier Kristofferen, som kommer fra Sogndal – et sted som er kjent for å ha fostret andre berømte «Idol»-stjerner, nemlig Tone Damli Aaberge og Eva Weel Skram.

VG har ikke lykkes i å komme i kontakt med Wroldsen, men via TV 2 sier Wroldsen til VG at hun setter stor pris på støtten.

– Nå ser jeg frem mot resten av det som kommer til å bli en super «Idol»-sesong, og jeg vil fortsette å jobbe hardt for å bidra til å finne Norges neste popstjerne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

JURYEN: Dommerne på audition i Bergen. F.v.: Øyvind «Vinni» Sauvik, Ina Wroldsen, Gunnar Greve og Sandeep Singh. Foto: SILJE LEPSØY , TV 2

Greve: – Uakseptabelt og ufint

Gunnar Greve (33), som er «Idol»-dommer for fjerde gang i år, er i harnisk over det han har lest i kommentarfelt etter premieren fredag.

«Kjære konger og dronninger av kommentarfeltet (og rebeller i kjellerleiligheter, om du vil), det er lett å være tøff bak tastaturet. Jævlig lett», skrev Gunnar Greve i en lang melding på sin egen åpne Facebook-vegg søndag kveld.

Han ber folk om å komme seg bort fra tastaturet: «Så kan dere heller manøvrere dere bort fra Idol-sirkuset og over på noe annen TV-underholdning. Så slipper dere både å bruke unødvendig energi og sinne på en måte som ikke kan kalles annet enn uakseptabelt og ufint, og dere slipper å bli en parodi på dere selv. Og så slipper vi andre å lese unødig og dårlig formulert eder og galle sluppet løs på noen som ikke fortjener det».

Greve omtaler Wroldsen som den mest begavede og ærlige han har sittet med bak bordet disse fire årene. Påstanden om at hun mobber deltagere, er noe av det dummeste han har hørt.

«At hun er direkte, ærlig og uredd derimot, er det ingen tvil om», skriver han.

TV 2: – Folk skal få mene

TV 2 har brukt en del tid i helgen på å gå gjennom kommentarfeltet på sin Facebook-side. Det bekrefter pressekontakt Håvard Solem overfor VG.

– Men vi er forsiktige med å slette. Folk skal få mene ting. Men grensen går ved det som er direkte hetsing og negative personkarakteristikker. Det har vært noen få av dem.

– Kommer dere til å vise Wroldsen fra en mykere side fremover?

– Vi er superfornøyd med måten Ina fremstår i programmene. Hun er en stor kapasitet, som vi er stolte over å ha med oss bak dommerbordet i «Idol», så nå gleder vi oss bare til fortsettelsen, sier Solem.

TV 2 er for øvrig fornøyd med premiere-seertallet på 491.999.

– Det er helt på nivå med premieren i 2014, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

Det er for øvrig ikke første gang en «Idol»-dommer får pepper. Da nå avdøde Tor Milde var dommer i 2005 og 2006, fikk han raskt tilnavnet «Slemme-Tor».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder