RETT UT: Aune Sand tapte vinterens først «Farmen kjendis»-tvekamp, og måtte søndag reise hjem fra gården. Foto: Alex Iversen, TV 2

Aune Sand ute av «Farmen»-kjendis

– Jeg ble tvunget inn i en kjip situasjon, mener Aunes «overmann».

 • Bjørn Ekker

Artikkelen er over to år gammel

Søndag kveld måtte Aune Sand ta den tunge turen ut av «Farmen kjendis», etter å ha tapt tvekampen i slegge mot «Newton»-programleder Stian Sandø. Dermed ble det med én gårdsuke for den kjente kunstneren og forfatteren.

– Jeg kom godt overens med samtlige, så det var kjipt å velge Aune. For jeg digget alle, forteller førstekjempe og tvekampvinner Stian Sandø til VG.

– Jævlig kjedelig

For mens «killer-crewet», ved Stian, Frank Løke, Dennis Vareide og Stian «Staysman Thorbjørnsen, tilbragte dagene ved flåten nede ved vannet, var Aune som oftest oppe på gården sammen med jentegjengen.

– Jeg ble godt kjent med Aune etter hvert, men han var som oftest ikke sammen med oss. Da ble det naturlig å velge ham. Men det var jævlig kjedelig. Jeg ble tvunget inn i en kjip situasjon ved å bli valgt til førstekjempe. Aune var en fin motvekt til alle som spilte et spill - og en karakter ut av en annen verden, mener han.

HADDE TRUA: - Jeg følte hele veien at jeg kom til å vinne uansett, mener Stian Sandø, som søndag sendte Aune Sand hjem fra «Farmen kjendis»-gården. Foto: Alex Iversen, TV 2

– Og hvordan tok Aune exiten?

– Han tok det sykt fint. Men jeg følte hele veien at jeg kom til å vinne uansett. Jeg ante ikke noe om hvor mye han trener, men selv trener jeg mye. Og så er jeg yngre enn ham.

Fascinert av dramaet

Under oppholdet på gården var det vanskelig for Stian ikke å legge merke til dramaet rundt spesielt storbonden Erlend Elias. Klimakset kom i forkant av tvekampen, da Erlend rømte tinget etter å ha fått kritikk av Frank Løke.

– Jeg var mest fascinert, egentlig. Når gutten får makt, skjer det noe. Det er rene studien. Tolkningen hans av hvordan han er som leder er fascinerende. Han likte å true folk med at han skulle velge dem til førstekjempe, sånn at alle var redde hele tiden.

HAMRET PÅ: Aune Sand prøvde alt han kunne, men var til slutt nummeret for liten for førstekjempen Stian. Foto: Alex Iversen, TV 2

Og på det området var Aune Sand ekstra god å ha for å få opp humøret.

– Aune tullet ofte med det. Det hendte han sa «Ooo, store leder» og «Reis opp for storbonden». Jeg derimot, var pissredd for å gjøre feil. Jeg ble godt kjent med både guttene og jentene, og teorien min er at han kanskje følte seg litt truet, og at det var derfor jeg ble valgt til førstekjempe, sier Stian Sandø til VG.

Det har ikke lyktes VG å komme i kontakt med Aune Sand, som er opptatt med utstilling.

Mer om

 1. Aune Sand
 2. Farmen
 3. Kjendis

Flere artikler

 1. Ellevilt «Farmen»-drama: Ville gi deltaker penger for å tape kampen

 2. «Farmen kjendis»: Erlend Elias får storbonde-kritikk: – Han behandlet alle som dritt

 3. Ny ordkrig i «Farmen kjendis»: - Arrogant, selvopptatt og ufyselig

 4. Klare for finale: Se «Farmen kjendis»-deltagerne festpyntet

 5. Dennis ute av «Farmen kjendis»: – Urettferdig måte å gjøre det på

Fra andre aviser

 1. Lene Elise røk ut av Farmen

  Fædrelandsvennen
 2. Drama og tårer på Farmen kjendis: – Det var en urmamma som ropte

  Fædrelandsvennen
 3. Farmen-aktuelle Lene Elise Bergum: – Jeg hadde behov for et friminutt i livet

  Fædrelandsvennen
 4. Farmens nye Vendela og Petter? – Dere får bare vente og se, sier sørlendingen

  Fædrelandsvennen
 5. Skuffet Sagosen ber mamma og pappa om hjelp: – Det er dem jeg kan snakke med om alt

  Aftenposten
 6. I fjor brakk han beinet og hadde sommerjobb på Sjøhuset. Nå er Sander (19) vinterens Start-overraskelse

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no