MISTENKT: Skuespiller Jussie Smollett, her på BET Awards i Los Angeles i juni 2017. Foto: Danny Moloshok / REUTERS

Jussie Smollett siktet etter angrep mot seg selv

«Empire»-stjernen anmeldte i januar et overfall der to personer skulle ha utøvd vold og kommet med rasistiske og homofobe skjellsord mot ham. Nå er han siktet i samme sak.

  • Ingvill Dybfest Dahl

Artikkelen er over ett år gammel

Historien om Jussie Smollett har tatt mange vendinger. Han ble raskt anklaget for å ha iscenesatt angrepet, noe politiet i Chigago tidligere sa det ikke var grunn til å mistenke.

les også

Deadline: Jussie Smollett anses som «aktiv deltaker» i overfall

Deretter ble to afrikansk-amerikanske brødre, ifølge Deadline Olabinjo og Abimbola Osundairo, arrestert og avhørt i saken, men de ble fredag forrige uke løslatt uten siktelse. Etter det sa ikke navngitte kilder at Smollett ble etterforsket som en «aktiv deltaker» i sitt eget overfall.

Hans advokater har avvist at dette er tilfellet.

Tiltalt for falsk forklaring

Onsdag ettermiddag bekreftet pressetalsmann for Chicago-politiet, Anthony Guglielmi, at skuespilleren offisielt regnes som mistenkt for å ha oppgitt falsk forklaring til politiet. Han skrev da at etterforskere var i gang med å presentere bevis for en påtalejury i Cook County.

les også

Jussie Smollet snakker ut om angrepet: – Jeg er endret for alltid

Onsdag kveld er det klart at Smollett er siktet for falsk forklaring og ordensforstyrrelse, en såkalt «class 4» kriminell handling. Polititalsmann Guglielmi opplyser at de vil kontakte Smolletts juritiske team for å avtale overgivelse og arrest.

Ifølge CBS Chicagos juridiske ekspert risikerer Smollett alt fra betinget til 1,5 år i fengsel.

Samme TV-stasjon har også publisert en video som angivelig viser de to brødrene i ferd med å kjøpe en rød caps og finlandshetter noen dager før det påståtte angrepet.

Onsdag kveld kommer Smolletts advokater med en uttalelse:

«I likhet med andre borgere, er Smollett antatt uskyldig inntil det motsatte er bevist, spesielt når det har vært en etterforskning som dette, hvor både riktig og uriktig informasjon skal ha blitt lekket. Disse omstendighetene tatt i betraktning, planlegger vi å gjennomføre en grundig undersøkelse og presentere et agressivt forsvar.»

Det sier advokatene Todd Pugh og Victor Henderson til Deadline.

Hevder brødrene fikk betalt

Kilder hevder overfor CBS Chicago at brødrene har forklart til politiet at de medvirket i angrepet og at de angivelig fikk 3500 dollar for å helle en kjemisk væske på skuespilleren, legge et rep rundt halsen hans og rope rasitiske og homofobe skjellsord.

Ifølge to ikke navngitte kilder tett på etterforskningen skal brødrene også ha hevdet at Smollett stod bak et rasistiske trusselsbrev som ble sendt til «Empire»-settet. Da brevet ikke fikk en stor nok reaksjon, skal Smollett ha iscenesatt angrepet med de to mennene.

les også

Etterforsker angrep mot «Empire»-stjerne

En talsperson opplyser til AP at en av Chicagos fremste statsadvokater, Kim Foxx, har trukket seg fra saken fordi hun har hatt samtaler med en av Smolletts familiemedlemmer og hadde tilrettelagt for kontakt med politiet.

Jussie Smollett forklarte til politiet, og snakket ut om i et TV-sendt intervju, at han ble overfalt 29. januar av to maskerte menn som slo ham og kom med homofobe og rasistiske tilrop. Han har også sagt at en av dem sa «Dette er MAGA-land». Smollett sier han kom til seg selv med et tau rundt halsen og en ukjent kjemisk væske som luktet blekemiddel på klærne.

Den åpent homofile skuespilleren som også spiller en homofil rollefigur i «Empire», har sagt han tror overfallet kom fordi han er en uttalt motstander av Donald Trump.

Minst én av de avhørte brødrene skal ha vært statist på «Empire». Ifølge BBC skal begge ha vært statister i serien, og én av dem være Smolletts personlige trener.

Brødrene sa i en uttalselse til CNN-søsterkanalen WBBM:

«Vi er ikke rasister. Vi er ikke homofober, og vi er ikke anti-Trump. Vi er født og oppvokst i Chicago og er amerikanske statsborgere.»

OBS: I en tidligere versjon sto det at Smollett var tiltalt. Dette er nå endret til siktet. Tiltalen kom først 8. mars. Journalisten beklager feilen!

Les også

Mer om

  1. TV-serier
  2. Krim
  3. USA

Flere artikler

  1. Deadline: Jussie Smollett anses som «aktiv deltaker» i overfall

  2. Jussie Smollett er arrestert for falsk forklaring

  3. Frafaller siktelsen mot Jussie Smollett : – Hvordan våger han?

  4. Jussie Smollet snakker ut om angrepet: – Jeg er endret for alltid

  5. Jussie Smollett nektet straffskyld

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder