KOKKE-KONKURRENTER: «Klokka åtte hos meg» på TV3 (t.h.) og «4-stjerners middag» på TVN (t.v.) slåss om seerne i høst. Foto: TVN og TV3

Full kokkekrig på TV

TV3 beskylder TVNorge for plagiat

(VG Nett) TV3 har fått britisk mediegigant med seg når de nå går til rettslig kamp mot TV Norge.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL
4-stjerners middag - TVNorgeKlokka åtte hos meg - TV3

Både TV3 og TVN har dratt i gang TV-høsten med hvert sitt kokkeprogram, og de rivaliserende kanalene har reklamert tungt for hver sine satsinger.

Mens TVNorge har engasjert kjendiser til å vise kokkekunster i «4-stjerners middag - halv åtte», serverer TV3 serien «Klokka åtte hos meg», hvor mennesker som ikke kjenner hverandre skal kokkelere for hverandre.

I begge programmene kjempes det om å lage den beste middagen, og begge programmene vises hver kveld mandag til torsdag.

17 sider lang stevning

Konseptene er ifølge TV3 så like at de beskylder TVNorge for plagiat. TV3 og eierselskapet Viasat har nå gått sammen med britiske ITV for å kreve TVNorge-serien stanset. Ifølge bladet Kampanje skal en midlertidig forføyning være oversendt Oslo Tingrett. Tingretten skal ha mottatt den 17 sider lange stevingen før helgen.

Det er ITV som har opphavsretten på «Klokka åtte hos meg», og TV3, som har kjøpt rettighetene til å lage norsk variant, mener at TVNorge bryter åndsverksloven og markedsføringsloven.

Rønningen raser

Programdirektør i TV3, Trygve Rønningen, raser via Kampanje.

- Om TVNorges fremgangsmåte i denne saken blir stående, vil det rokke ved hele den internasjonale TV-industriens måte å se på kjøp og salg av eksklusive formatrettigheter, sier han til bladet.

TVN: - Kommer sent

Administrerende direktør i TVNorge, Harald Strømme, sier til Kampanje at de ikke vil forhåndsprosedere en sak som kan havne i retten. Han forklarer at TVNorge ennå ikke har mottatt noen rettsdokumenter eller begjæring. Strømme mener at TV3s utspill kommer «lovlig sent». Han sier at han synes det er påfallende at TV3 tar affære først nå når TVNorges serie har vist seg å bli en større suksess enn TV3s kokkeserie.

Mens TVNorges «4-stjerners middag - halv åtte» hadde 187.000 seere i snitt på premieren, mens premieren på TV3s «Klokka åtte hos meg» bare fristet 93.000 seere.

TV3 på sin side hevder at deres utspill ikke har noe med seertall å gjøre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder