SESONGAVSLUTNING: Steven van Zandt i rollen som Frank Tagliano i «Lilyhammer». Foto: NRK

«Lilyhammer» avsluttet med sesongens svakeste seertall

NAV måtte også vinke farvel til mange seere

Den populære gangsterkomedien klarte ikke å holde på de fantastiske seertallene helt inn.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

I går ble siste episode av «Lilyhammer» vist på NRK. Seertallene viser at siste episode ble den med lavest tall, 967.000 var innom serien i går. På sitt meste ble serien sett av over 1,1 millioner rundt TV-skjermen inkludert alle som så programmet i opptak.

- Det er mer konkurranse fra kommersielle kanaler nå enn da serien startet. Folk har mer å velge i. Tross alt er nedgangen relativt liten totalt sett, sier NRKs analysesjef Kristian Tolonen til VG Nett.

Hva synes du om serieavslutningen? Diskutér på Rampelys' Facebook-side!

Les også: Fausa Aurvåg om «Torgeir» videre liv

Han understreker at opptaksseing ikke er tatt med for siste episode, når de tallene kommer vil det løfte ratingen litt.

Til NTB understreker han at serien er den nest største dramasuksessen i NRK noensinne, bare slått av «Himmelblå».

- Rent seermessig har dette vært et eventyr. Serien har et snitt på 1.054.000, og det blir enda høyere om vi regner med alle som har sett den i opptak.

- «Lilyhammer» er den nest største dramasuksessen på NRK noensinne, bare slått av «Himmelblå». Men sistnevnte gikk i beste sendetid på søndag kveld, så utgangspunktet for å nå seerne har vært forskjellig, sier han til NTB.

Lindmo-opptur

Talkshowet «Lindmo» som fulgte rett etter «Lilyhammer», og hvor tre av gjestene var skuespillere herfra, kan imidlertid feire solide seertall i går. Programmet satte seerrekord med 669.000, noe som innebærer en markedsandel på 46,5 prosent.

Anne Lindmo selv er strålende fornøyd med oppgangen:

- Vi hadde et herlig vrimmel av folk i studio i går: et stjernelag fra Lillyhammer, et møte mellom en Birkebeiner-veteran på over nitti og en guttunge på åtte, toppet med en heftig fortelling om en mann som holdt på å bli dømt for et drap han ikke har begått. Vår lille redaksjon har jobbet så det luktet svidd denne uka, det er så deilig at det slo an blant seerne våre!

Atle Antonsen-serien «Nav» klarte derimot ikke å holde på TV-seerne.

Nesten halvparten av seerne forsvant fra første episode. 322.000 så gårsdagens episode, i motsetning til 534.000 som satt foran skjermen under premieren forrige uke.
ram

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder