VANT: Benedicte Valen og Petter Pilgaard vant «Paradise Hotel» for få uker tilbake.Foto: TV3

Petter og Benedicte: - Tenkte aldri å svikte hverandre

(VG Nett) Petter Pilgaard (29) og Benedicte Valen (20) gikk seirende ut av «Paradise Hotel», med pengepremien på deling.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Etter 10 intense uker og bekjentskap med totalt 24 deltagere rundet «Paradise Hotel» i kveld av på TV-skjermen. Petter har vært blant favorittene fra dag én, mens Benedicte er blant dem som har oppholdt seg kortest på det omstridte hotellet i Mexico.

PROTOKOLL: Hva synes du om vinnerne? Skriv her!

Vurderte aldri å svikte

- Jeg var aldri fristet til å ta hele summen alene, sier Peter til VG Nett.

Han og Benedicte valgte å dele pengepremien på 300.000 kroner.

- Jeg har hele tiden tenkt at jeg ikke var der bare for å vinne eller for pengenes skyld. Jeg har alltid vært klar på at jeg ville dele, dersom jeg kom til finalen. Penger er ikke alt, sier Petter, som ikke var overrasket over at han og Benedicte vant.

- Men sikker kunne jeg jo ikke være før det var over, sier Bærums-mannen.

Se video fra finalefesten her

Fikk flest stemmer

De tidligere deltagerne William André Høvik (23), Therese Adsen Anonli (23), André Brennum (21), Mats Pedersen (22), Margrethe Storlid (26), Noor Kamil (23) og Karita Kaldefoss (25) ble hentet inn igjen i finalen.

Sammen skulle de avgjøre hvilket par som fortjente seieren mest. Det andre finaleparet var Lene Sortevik (24) og Kevin Guzon (27, som begge har vært med helt fra starten.

William, Therese, Andre, Mats og Margrethe stemte på Petter og Benedicte, mens bare Noor og Karita mente Lene og Kevin burde vinne.

GLEDESRUS: Benedicte og Petter feiret seieren med sine støttespillere William, Therese, Mats og André. Foto: TV3

Mats vraket Lene

Det var Mats som fikk det avgjørende ordet i finalen. Da han stilte seg bak kameraten Petter i stedet for kjæresten Lene, var det klart hvem som hadde vunnet.

- Jeg må velge mellom to jeg bryr meg veldig mye om. Jeg håper jeg reiser herfra både med kameraten min og kjæresten uansett. Dette er ikke så jævlig fett. Men «bros before whoes». Det er en gyllen regel, og jeg kommer aldri til å bryte den, sa Mats før han ga Lene og Kevin nådestøtet.

Tro mot hverandre

Etter at vinnerparet var kåret, skulle Petter og Benedicte testes i troskap mot hverandre og dermed avgjøre hvem som skulle få pengepremien på 300.000 kroner.

TAPTE: Lene og Kevin (foran) fikk bare stemmer fra Noor og Karita i den avgjørene seremonien. Foto: TV3

Petter og Benedicte ble bedt om å holde en ball. Dersom begge sto tiden ut uten å slippe ballen, skulle de dele premien. Ville de ha premien for seg selv, kunne de når som helst slippe ballen og forsyne seg med gullmyntene som programleder Triana iglesias hadde samlet i en bolle. Ingen av de to slapp ballen.

- Føltes litt ekkelt

Heller ikke Benedicte vurderte å stikke av med alle pengene.

- Nei, det var ikke i mine tanker, sier Porsgrunns-kvinnen til VG Nett.

Hun innrømmer at det føltes litt ekkelt å sitte i finalen med tanke på at hun har vært så kort tid på hotellet sammenlignet med mange av de andre.

- Noor hadde for eksempel fortjent det mer. Men selvsagt var jeg fornøyd over å være i par med Petter - han var jo kjernekaren der inne! ler Benedicte.

- Hadde vi ikke vunnet, så måtte jeg tatt det på min kappe, siden jeg var den som hadde vært der kortest, legger Benedicte til.

Furtet ikke

Kevin og Lene taklet nederlaget med fatning.

- Petter fortjente dette. Det gjør meg ingenting, sa Lene etter finalen.

- 2 av 7 stemmer er bedre enn ingenting, konkluderte Kevin.

I kveld fester alle deltagerne i hovedstaden. VGTV kommer med mer fra finalefesten!

Mamma syntes det var merkelig

Petters mamma Wenche Pilgaard Mark (56) har fulgt sønnen på TV gjennom hele serien. Det har ikke vært helt smertefritt.

- Det var veldig merkelig å se Petter på TV. Han var liksom ikke min gutt. Jeg sank ned i sofaen en gang i mellom da han holdt på med det språket sitt. Men når jeg begynte å se på det måtte jeg se mer, og etter hvert ble jeg vant til det, sier Pilgaard Mark.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PÅ FINALEFEST: Moren og søsteren til Petter Pilgaard, Wenche Pilgaard Mark og Siw Pilgaard. Foto: Eivind Griffith Brænde

Også søsteren Siw (39) har fulgt spent med.

- Det var bedre enn jeg fryktet. Han har gudskjelov ikke gjort noe alt for ille. Han er seg selv, og jeg ble tryggere og tryggere for hver episode.

De som ikke har fått nok av «Paradise Hotel», kan trøste seg med at TV3 allerede i kveld starter å sende en ny runde med den danske versjonen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder