BOMTUR: Cédric, Anees og Ling Ling på vei i bussen opp til Rena sammen med de andre Birkebeinerne i går. De sendte dette MMS-bilde til VG Nett. I dag ble Birkebeinerrennet avlyst. Foto: Privat
BOMTUR: Cédric, Anees og Ling Ling på vei i bussen opp til Rena sammen med de andre Birkebeinerne i går. De sendte dette MMS-bilde til VG Nett. I dag ble Birkebeinerrennet avlyst. Foto: Privat

«Birkebeinerne» gråt av skuffelse

TVNorge: - Snakk om maksimal uflaks!

TV

(VG Nett) Mange av TV-«Birkebeinerne» tok til tårene i dag da de ikke fikk gå skirennet likevel.

Publisert: Oppdatert: 17.03.07 21:06

Sammen med de andre 13.000 påmeldte til Birkebeinerrennet, måtte de åtte TV-kjendisene se seg snytt. Rennet ble avlyst.

- Jeg er så, så, så deprimert! Skikkelig skuffet. Jeg har nesten ikke ord. Jeg gråt, sier franske Cédric (29) til VG Nett.

29-åringen forklarer at han nesten ikke har sovet de siste ti nettene.

- Jeg har tenkt på alt som kunne skje - alt fra å brekke en ski til å knekke et ben. Jeg hadde aldri trodd at rennet skulle bli avlyst, sier en dyster Cédric.

Også Anees (37) fra Sri Lanka er svært lei seg.

- Mange gråt. Andre ble veldig stille. Vi har ulik måte å vise skuffelse på, forklarer Anis til VG Nett.

Etter at rennet ble avlyst, valgte «Birkebeinerne» å gå halvannen mil på ski likevel. Etterpå kjørte de de siste milene til Lillehammer i bil.

10 ukers intens hardtrening på ski for de åtte realitydeltagerne med innvandrerbakgrunn har vært tilsynelatende fånyttes. De har riktig nok lært seg å gå på ski, men det store målet var Birkebeinrennet.

Bildespesial:Alle deltagerne

Første gang på 70 år

For første gang i Birkebeinerrennets 70 år lange historie, måtte i dag arrangørene gi tapt for værforholdene. Ekstreme vindforhold på fjellet mellom Rena og Lillehammer, hvor det 5,4 mil lange skirennet går, førte til full stans etter at 3000 allerede var i gang.

Vindstyrker på opptil 30 m/s skal ikke ha gitt de fortvilte arrangørene noe valg.

Les også:Historisk avlysing

Da VG Nett snakket med TV-kjendisene da de satt i bussen oppover i går, var stemningen høy. Alle så fram til skituren og mente de skulle klare å tilbakelegge 5,4 mil på ski.

Krise for TVNorge

For TVNorge byr avlysingen av rennet på solid hodebry. Hele realityserien, som ennå ikke har kommet halvveis i sendeskjemaet, skulle bygge seg opp mot det store Birkebeinerrennet. Nå må TV-kanalen finne en annen måte å beholde de omlag 200.000 faste Birkebeiner-seerne på.

I morgen, søndag, sender kanalen episode 4. Da vet hele Norge at det legendarisk rennet alle ser fram til i siste episode, ikke blir noe av.

- Typisk norsk?

- Men det blir et program 10! Det lover jeg. Vi skal sørge for at alle de åtte deltagerne får en ny utfordring å bryne seg på, sier informasjonskonsulent i TVNorge, Vivi Trøsvik, til VG Nett.

- Men snakk om maksimal uflaks! Jeg vet ikke om vi kan si at dette er typisk norsk? sier Trøsvik.

Må finne plan B

- Deltagerne har slitt og strevd så lenge at vi må finne en plan B. Det skal vi klare. Dette er et tydelig eksempel på at naturkreftene er sterkere enn de kommersielle kreftene, sier Trøsvik.

Her kan du lese mer om