BLIR ØKOLOGISKE: Michelle Skjønsholt og Tore Jardar Johannessen er enige om å drive økologisk produksjon på gården. Foto: Privat

Tore Jardar blir øko-bonde

Feirer med økologisk rødvin på hytta til helgen.

(VG Nett) I sin VG-blogg avslører «Jakten på kjærligheten»-bonden at han har bestemt seg for å legge om til økologisk drift av gården i Vestfold.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

- Jeg har tenkt på dette i mange år, og nå føler jeg tiden er kommet, sier Tore Jardar Johannesen til VG Nett. Han avslørte øko-planene sine i sin egen VG-blogg mandag kveld.

«Valget er tatt: Jeg skal bli øko-bonde!!! Jeg har nå lært utrolig mye om økologisk produksjon og gleder meg til å sette igang til våronna», skriver han i bloggen.

Les Tore Jardars blogg her.

Forloveden Michelle Skjønsholt, som knapt visste noe om økologisk mat fra før, er også gira over beslutningen.

- Ja, jeg har blitt veldig interessert i dette og lært masse av Tore Jardar, sier Michelle, og avslører at kjæresten til tider kan være ekstremt opptatt av alt som er økologisk.

- Det er alltid et eller annet økologisk som blir med hjem etter en handletur, sier hun.

Tore Jardar innrømmer gjerne at økologi-interessen har tatt litt av.

- Det er plutselig blitt gøy å handle på Meny, sier bonden som blir glad hver gang han oppdager en ny matvare som er økologisk. Da paret nylig var på polet, ble de også positivt overrasket.

- Vi så jo at «oi, det er økologisk vin og øl her også», sier Tore Jardar. Turtelduene fra «Jakten på kjærligheten» har ikke åpnet drikkevarene ennå, men sparer det til helgen.

- Vi skal på hytta til helgen og da gleder vi oss til å smake, sier Tore Jardar.

På hytta ved Gaustadtoppen skal paret kose seg foran peisen, gå på ski, fylle opp badestampen og - selvsagt - drikke den økologiske rødvinen.

DISKUSJON:

- Smaker best

- Jeg er veldig opptatt av god mat og god drikke, sier Tore Jardar og forklarer interessen for økologisk gårdsdrift med ønsket om å drive en gård på naturens premisser.

- Det å kunne legge om nå, føles helt riktig. Det er viktig både for dyrevelferden og for naturen, sier Tore Jardar, som også mener at økologisk mat smaker best.

- Det er det ingen tvil om. Ta for eksempel en gris. Hvis den går ute og bruker kroppen sin, vil den få en helt annen struktur i kjøttet enn det som er vanlig. Det er kokkene også enig om, sier han.

- Det skal være litt liv på gården

I tillegg til griser, går det høner og en hest rundt på gården ved Lågen i Vestfold der korn og poteter står for mesteparten av inntektene.

- Vi har lyst til å ha mangfold. Det skal være litt liv på gården, mener Tore Jardar. Michelle er enig. Men det er et dyr hun savner.

- Michelle drømmer om en ku, sier Tore Jardar. - Ja, det er sant, bekrefter Michelle. Tore Jardar vet ikke om noen som har så mye ku-ting som Michelle. Kanskje blir det ku på gården
når kjæresten flytter inn?

- Det kan hende, sier Tore Jardar og avslører at de er på stadiet hvor det planlegges at Kråkerøy-jenta skal flytte inn på gården.

Bryllup skal det også bli. Men akkurat nå er det økologisk gårdsdrift som står i hodet på begge. Også Michelle lovpriser økologisk produksjon i sin blogg.

Les Michelles blogg her!

- Jeg kan tenke meg at det er mange som ikke vet noe om dette og kanskje tror at det er litt sånn alternativt og rart. Men det blir den samme gode maten, bare produsert på en bedre måte, sier Michelle, som syns det er bra når man vet hvor maten kommer fra og at miljøet ble spart i produksjonsprossen.

De strenge kravene for økologisk drift gjør at jorda på gården ved Larvik får to års karenstid før Tore Jardar og Michelle kan kalle produktene de selger for økologiske.

- Jorda må hvile og være uten kunstige stoffer for at jeg skal kunne dyrke godkjente produkter, forklarer Tore Jardar, som herved har kastet seg på den økologiske trenden.

Både salget av økologiske varer og antall gårdsbruk med økologisk drift øker, ifølge kontrollorganet for økologisk produksjon i Norge, Debio.

LES OGSÅ:«Jakten på kjærligheten»-par gifter seg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder