GLEDESTÅRER: Her har Ånund Olsen fått beskjed om at førsteplassen er hans. Til venstre Hanne Hamsund fra Oslo som kom på tredjeplass. Foto: VG

«Skaperen»-vinner gråt av glede

(VG Nett) Ånund Olsen fra Skien gråt av glede da TV 2-seerne stemte han fram for å ha Norges beste forretningsidé tirsdag kveld.

Robin Stenersen
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Olsen gikk seirende ut av finalen i TV 2-konkurransen «Skaperen» og sikret seg dermed millionpremien foran nesa på de to øvrige finalistene, Espen Jensen fra Kristiansand og Hanne Hamsund fra Oslo.

For «Skaperen»-vinneren ble finalen ekstra dramatisk, da han først ble ropt opp på andreplass av programleder Frithjof Wilborn - som leste resultatet fra feil konvolutt.

Først da Olsen var oppe for å motta premien slo Wilborn fast at dette var en feil, og både Olsen og de to andre finalistene måtte nullstille seg igjen.

Da det til slutt ble klart at Ånund hadde vunnet hele konkurransen, brast Skiens-mannen i gråt av lykke og lettelse, og kunne gå fram og motta førstepremien av næringsminister Dag Terje Andersen (Ap).

De to øvrige finalistene fikk henholdsvis 700.000 og 300.000 kroner i premie.

Utviklet gåmaskin

Olsen har utviklet en gåmaskin for funksjonshemmede barn. Den fungerer ved at barnet settes på maskinen og den stilles inn slik at barnet får riktig belastning og utvikler motorikk.

Vinneren av andrepremien, Espen Jensen, har utviklet en ny type jekke/lastestropp, som er basert på setebelteprinsippet. Hanne Hamsunds produkt er et forlengende ledd som gjør det lettere å feste sikkerhetsbeltet for barn i bil.

Det var summen av dommernes vurderinger og seerstemmene som avgjorde vinneren.

Uventet konkurranse

I finalen fikk de tre finalistene uventet konkurranse da fagdommerne hentet inn en av de tidligere utstemte deltakerne Per Hopsø.

I likhet med de andre finalistene får Hopsø, med sitt eget utviklede strømsparersystem, nå muligheten til å skaffe seg en investor for idéen sin.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder