FERGEFØRER: Hallvard Holmen (42) spiller en av rollene i den populære NRK-serien «Himmelblå». Foto: NRK

«Himmeblå»-Roy opplever telefonstorm fra fansen

(VG Nett) Skuespiller Hallvard Holmen (42) drukner nærmest i sms og telefonoppringninger fra «Himmelblå»-fansen.

Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

42-åringen fra Mosjøen spiller fergeføreren Roy i den populære TV-serien «Himmelblå» på NRK. Seersuksessen har gjort skuespillerne i serien til stjerner over natta, og det har også Hallvard merket.

TPN:Hallvard «Roy» Holmen svarer VG Netts lesere tett på nett onsdag 11. mars kl. 11.Send inn dine spørsmål her!

- Jeg får mye telefonmeldinger, men jeg svarer ikke på ting hvis jeg ikke vet hvem det er. Er det noen som ringer, så svarer jeg kort og hyggelig, forteller Hallvard til VG Nett, og legger til at han så langt ikke har mottatt noen ubehagelige meldinger.

Interesserte damer

- Roy er jo en likendes kar, så jeg slipper nok litt unna der, tror Hallvard.

- Er det mye kvinnelige fans som tar kontakt?

- Man får jo en del hyggelig tilbakemeldinger, men kompisene mine merker det bedre enn meg. Jeg er dårlig på å se det, sier Hallvard, som er gift og har en datter.

- Men jeg merket det da jeg var på nettmøte hos NRK for noen uker siden. Da kom det noen hint fra damene, forteller han.

Seersuksess

Første sesong av «Himmelblå» hadde et snitt på nærmere én million seere, og fjerde episode av sesong to ble sett av over 1,2 millioner nordmenn. Tirsdag kunne VG Nett melde at det også blir en tredje sesong av suksesserien.

- Serien har slått an noe voldsomt. Langt over forventning. Det er fantastisk artig at det har blitt en slik folkesuksess, sier Hallvard, som tror suksessen skylder det faktum at den treffer et bredt publikum.

42-åringen bor for tiden i Oslo, men kommer fra Mosjøen i Nord-Norge. Det har gjort «Himmelblå»-opplevelsen enda mer spesiell.

- «Himmelblå» er jo spesiell for meg, siden den er spilt inn i en landsdel jeg kjenner godt. Det var rart å filme et sted hvor man aldri trodde man skulle få spille, forteller «Roy».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder