Senja-par heier fram GP-Maria

BEOGRAD (VG Nett) Samboerparet Maria I. Simonsen og Frode Hansen har reist helt til Beograd for å se Senjas store datter, Maria Haukaas Storeng, på Grand Prix-scenen.

Artikkelen er over 11 år gammel

Grand Prix-stjernens navnesøster Maria (27) har vært Grand Prix-entusiast i mange, mange år. Samboer Frode (32) har ikke vært like stor GP-fan, men det var faktisk han som kastet seg over telefonen og bestilte Serbia-tur da det ble klart at Maria Haukaas Storeng (28) hadde vunnet den norske finalen.

Alle tre kommer fra Senja, selv om samboerparet i likhet med GP-Maria er bosatt i Oslo. Maria kjenner ikke GP-Maria personlig, men de har gått på samme skole, og har blitt fraktet med samme skolebuss i flere år. Her i GP-sirkuset har de imidlertid ikke møttes.

Kunne ikke tro det

- Men vi skal heie fram Maria selvfølgelig! sier Maria som sammen med Frode opplevde de nervepirrende minuttene under semifinalen fra tilskuerplass i den store Grand Prix-hallen i den serbiske hovedstaden.

- Vi så den ene etter den andre bli ropt opp, og jeg tenkte at nå er det kjørt. Det så mørkt ut. Da Norge ble ropt opp, kunne jeg ikke tro det, sier Maria.

Se VGTV-intervju her

- I taxien hjem satt jeg og kløp Frode i armen og spurte om vi virkelig hadde gått videre, ler Maria.

Tror på god plassering

Finalen blir prikken over i'en etter at Maria sørget for at Norge gikk videre. Maria tror at Maria kan gjøre det bra.

- Hun har en sterk og fin sang, hun er pen og veldig trygg. Jeg tror hun kan komme høyt, sier Maria til VGTV.

Blir kanskje GP-fan

- Frode, blir du også Grand Prix-fan etter dette?

- Du skal ikke se bort fra det, sier 32-åringen. - Det er en fantastisk opplevelse å være her, sier Frode som tror Russland er blant dem som vil gjøre det best i finalen.

- Men nå spør du ingen ekspert, legger han humoristisk til.

Senja-paret er ikke de eneste norske som har tatt turen for å se Maria på nært hold. VG Nett møtte den norske Grand Prix-klubben i minuttene før semifinalen tirsdag. Les om møtet og se VGTV her.

GP-ekspert Jostein Pedersenblogger på VG Nett

Se Josteins ferskeste videoblogg:- Grand Prix er lidenskap

Les også: Per Sundnes tror Maria vinner

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder