STJERNEMØTE: Julia Krohn hadde tatt turen til kunstutstillingen på Tjuvholmen for å møte sitt store idol Lena Dunham. Hun er i Norge sammen med sin far, Carroll Dunham, som åpnet en ny utstilling på Tjuvholmen i Oslo mandag. Her er Lena og Julia fotografert foran ett av hans bilder. Foto: TORE KRISTIANSEN VG

Lena Dunham kastet glans over farens kunstutstilling i Oslo

– Kunsten er fin, men Lena er best

«Girls»-stjernen Lena Dunham er i Norge for å støtte faren sin.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Jeg synes det er fint at mange kommer hit, sier Lena Dunham til VG.

Den amerikanske filmskaperen og skuespilleren Lena Dunham (30) befinner seg onsdag kveld i Oslo.

Hun er i Norge sammen med sin kunstner-far Carroll Dunham (67), som i kveld åpnet en separatutstilling med trykk på galleriet Gerhardsen Gerner på Tjuvholmen i Oslo.

Lena Dunham og faren ankom galleriet etter åpningen. Mange som ikke er utpregede kunstinteresserte hadde tatt turen til Tjuvholmen for å treffe sitt store idol.

– Kunsten er fin, men Lena er best, sier Julia Krohn (25) til VG.

Hun er stor fan av Dunham, som har hatt suksess med HBO-serien «Girls», som hun både har skapt og spiller i.

– Hun er en av de største skuespillerne, mener Krohn.

Les også: Dunham om faren: – Han kjenner dronning Sonja

NORGESBESØK: Lena Dunham ble med sin far til Oslo for å gjeste åpningen av hans utstilling på galleri Gerhardsen Gerner. Foto: Tore Kristiansen VG

Liker å reise sammen

Lena Dunham ønsket ikke å gi noen intervjuer under åpningen, men uttalte til VG at hun synes at «Norge er et fint sted».

– Jeg er her for å støtte min far. Jeg synes det er fint at mange kommer hit, og jeg håper at han får så mye oppmerksomhet som mulig og at han vil selge mye, sier Dunham til VG.

Dunham ga uttrykk for at hun ikke syntes det var problematisk at fansen kom for å se henne, selv om det var farens utstillingsåpning.

Les også: Lena Dunham til sykehus med sprukket eggstokkcyste

Carroll Dunham har flere ganger stilt ut verk på Astrup Fearnley Museum i Oslo. Han sier selv til VG at han ikke har oversikt over hvor mange utstillinger han har hatt i Norge, men at han tror at den på Gerhardsen Gerner blir den femte i rekken.

– Jeg liker å være her, og jeg synes det er hyggelig å reise med datteren min. Vi liker å reise og oppleve ting sammen. Jeg er veldig glad for at hun er her i kveld, sier han til VG.

Kunstneren ønsket ikke å snakke om kunsten han stiller ut på Tjuvholmen.

FAR OG DATTER: Lena Dunham og faren Carroll Dunham har reist sammen til Oslo. Til høyre i bildet er Knut Brundtland, som er stor fan av Carrolls verk. Foto: Tore Kristiansen VG

Angret på at han ikke kjøpte tidligere

Trykkene som stilles ut er ganske så direkte, og de viser nakne kropper og kjønnsorganer.

En av dem som var på utstillingsåpningen, var forretningsmann og kunstsamler Knut Brundtland (55). Han er stor fan av Dunhams verk.

Fikk du med deg? «Girls»-stjernen angrer på omstridte bok-betroelser

– Jeg så bildene for første gang i Berlin for 10 - 15 år siden. Da ble jeg ganske perpleks, siden de var så direkte. Jeg slo det fra meg å kjøpe noen da, men så angret jeg på det etterpå, sier Brundtland til VG.

– Nå er jeg stor fan, og nå har jeg kjøpt fire bilder. Jeg ser på det som en stor investering i noe som er en fantastisk hyllest til naturen og kvinnen, legger han til.

Trykkene som stilles ut i Oslo koster fra 3000 dollar og oppover.

TV-STJERNE: Lena Dunham er skaperen av HBO-serien «Girls». Her er de fire hovedrolleinnehaverne fra første sesong: Allison Williams (Marnie), Jemima Kirke (Jessa), Lena Dunham (Hannah) og Zosia Mamet (Shoshanna). Foto: HBO

Vært i Norge før

Det var i forrige uke at det ble klart at Dunham skulle gjeste Oslo sammen med sin far. Hun nevnte norgesbesøket i en podkast, hvor hun snakket om «Girls» og andre prosjekter hun holder på med.

Les denne? Lena Dunham måtte slutte å lese Twitter: – Ikke trygt for meg

– Faren min skal ha en utstilling i Oslo neste uke, så jeg reiser med ham til Oslo i fem dager, fortalte Dunham i podkasten.

Hun fortalte at hun har vært i Oslo før, og at hun pleide å reise mye med faren sin tidligere, men at hun ikke har hatt mulighet siden «Girls»-suksessen begynte.

13. februar hadde Lena Dunham premiere på sjette og siste sesong av «Girls» på HBO, hvor hun både skriver manus, spiller hovedrollen og har regi. Serien har vunnet to Golden Globes.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder