NORSK FILMSKREKK: Scener fra «Fritt Vilt»-filmene ble vist i den omstridte TV-reportasjen på «Filmbonanza». Foto: TV-bilde fra NRK2

Medietilsynet refser NRK for skremmende TV

(VG Nett) Medietilsynet mener at «Filmbonanza» på NRK2 brøt regler i sin reportasje om skrekkfilmer.

  • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over ni år gammel

Medietilsynet

Tilsynet har ifølge Kampanje.com konkludert med at «de skremmende og angstskapende scenene» er i strid med kringkastingslovens punkt om å beskytte barn og unge mot skadelig innhold.

Klager fra TV-seere førte til at Medietilsynet gransket det aktuelle programmet.

«Klippene inneholdt forfølgelsesscener, øksehugg, vampyrbitt, skrekkeffekter og nærbilder av redde mennesker», lyder det i begrunnelsen fra Medietilsynet .

For tidlig på kvelden

Det opprinnelige programmet ble sendt kl. 21.30 13. oktober. Ankepunktet går blant annet ut på at tre av reprisene har gått på lufta i ulike NRK-kanaler på dagtid og tidlig kveld. Ifølge Kringkastingslovens såkalte vannskillebestemmelser skal scener av dette slaget ikke vises før kl. 21.

Den omstridte reportasjen skal ha vist klipp fra grøsserfilmer som «A Nightmare on Elm Street» og «Nosferato» - samt den norske skrekkfilmtrilogien «Fritt Vilt». Medietilsynet mener de utvalgte klippene til sammen ville fått en aldersgrense på 15 år.

Vil følge med

Medietilsynet har varslet NRK om sin konklusjon.

«Medietilsynet vil følge opp fremtidige episoder og reprisesetting av Filmbonanza. Dersom denne kontrollen avdekker ytterligere brudd på vannskilleprinsippet, vil tilsynet vurdere å reise en tilsynssak hvor sanksjon for regelbruddet vil bli vurdert», skriver Medietilsynet på sine nettsider .

Medietilsynet er en statlig etat under Kulturdepartementet. Etaten ble opprettet for fem år siden ved en sammenslåing av det som tidligere var Eierskapstilsynet, Statens filmtilsyn og Statens medieforvaltning.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Få nyheter på Facebook

Mer om

  1. Film
  2. Medier
  3. Hollywood

Flere artikler

  1. Mener TV 2-program brøt sponsorregler

  2. Medietilsynet frikjenner «Trekant»

  3. TVNorge brøt loven - får advarsel

  4. Medietilsynet reagerer på nytt TV 2-lovbrudd

  5. Mener P4 sender lokalnyheter ulovlig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder