I HOVEDROLLEN: – Jeg har gått til kiropraktor med en liten betennelse i et ledd i beinet, men litt sår og skavanker må man regne med, sier Agnete Johnsen etter de siste ukenes daglige hardtrening til «Skal vi danse». Etter jul har hun også kapret hovedrollen som Dorothy i Hålogaland Teaters oppsetning av «Trollmannen fra Oz». Foto: Patrick da Silva Sæther, VG. Foto:Patrick Da Silva Sæther,VG

Spiller Dorothy i «Trollmannen fra Oz»: «Skal vi danse»-Agnete med hovedrolle: - Har alltid vært drømmen min

I høst kjemper Agnete Johnsen (20) om seieren i «Skal vi danse», men på nyåret kommer en enda større utfordring; hovedrollen som Dorothy i Hålogaland Teaters oppsetning av «Trollmannen fra Oz».

Publisert:

– Å spille i en musikal har alltid vært drømmen min. Før tenkte jeg alltid at jeg skal til Broadway på et tidspunkt!

Agnete Johnsen - som i høst er en av «Skal vi danse»-kjendisene på TV2 - smiler når hun forteller om barnedrømmen som plutselig har rykket et lite hakk nærmere.

– Det er stas. Jeg fikk en forespørsel om dette var noe jeg kunne tenke meg, og det var det absolutt. Så tok jeg en samtale med regissøren og sammen fant vi ut at rollen passet for meg, sier hun.

– Det er utrolig spennende. Her får jeg kombinert alt det jeg liker å holde på med - musikk, dans og teater, sier Johnsen.

Agnete Johnsen har hatt en bratt lærings- og karrierekurve siden hun vant MGP Jr. - både den norske og nordiske varianten - med The Blacksheeps i 2008. I 2011 kom de på andreplass bak Stella Mwangi i den norske Melodi Grand Prix-finalen, og Agnete tok også andreplassen bak Silya Nymoen i fjorårets «Stjernekamp» på NRK1.

Likevel er det ingen tvil om at hun ikke samler på andreplasser, heller ikke i høstens «Skal vi danse».

PÅ PARKETTEN: Egor Filipenko er Agnete Johnsens makker i «Skal vi danse» denne høsten. I premiereprogrammet sist lørdag var dette paret det aller beste! Foto: TV2,

– Jeg tar alt jeg er med på like seriøst. Da blir man litt skuffa med andreplasser - man er jo med for å vinne, det er det man går inn for når man sier ja til å være med i slike konkurranser, sier hun.

Etter den opprivende Blacksheeps-rettssaken for fire år siden har bandet ligget brakk, men hun utelukker ikke at det kan bli mer The Blacksheeps.

– Vi har lagt bandet på is, men føler oss ikke helt ferdig selv om jeg nå skriver en annen type, mer kommersielle låter. Målet mitt er å lage hits, og det er fremdeles musikken som ligger hjertet mitt nærmest - skrive låter og turnere, sier hun.

Agnete Johnsen har opplevd mer enn de fleste ungjenter gjennom tenåra, men er ikke bekymret for å havne i samme fortvilte situasjon som en annen ung jente nordfra, Lene Marlin, som tidligere denne uka gikk ut i Aftenposten med en kronikk der hun forteller at hun forsøkte å ta sitt eget liv.

– Jeg passer på å ha veldig gode folk rundt, jeg er heldig der. Familie og venner som får meg til å tenke på andre ting og som hjelper meg å holde beina støtt på jorda, sier hun.

På Hålogaland Teater i vinter får hun en annen sterk artistkvinne som scenekollega, Anneli Drecker. Musikken til «Trollmannen fra Oz» skal arrangeres av Hans Magnus Ryan (Snah fra Motorpsycho). Agnete håper at det kan bidra til litt originale versjoner av sangene fra musikalen.

– Jeg har ikke sett stykket fra scenen før, men filmen har jeg sett mange ganger. «Over The Rainbow» er for eksempel en låt jeg kunne tenke meg å gjøre litt kul og annerledes, håper Agnete Johnsen - nå også snart musikalstjerne.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder