DA OG NÅ: Kine Hellebust (helt t.v.) sammen med Tramteater-kollegene Anne Nyutstumo, Marianne Krogness og Liv Aakvik i 1984. T.h.: Kine Hellebust på tirsdagens «Skal vi danse»-lansering i Oslo. Foto: ARNE IVERSEN og CATHERINE GONSHOLT IGHANIAN Foto: ,

TV-klare Kine Hellebust: - Har aldri sett «Skal vi danse»

- Håper jeg ryker ut fort!

«Tramteater»-stjernen Kine Hellebust (59) takket ja til TV-comeback før hun visste hva slags program det var snakk om.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Artisten, skuespilleren, kunstneren og forfatteren er én av 12 kjendiser som til høsten skal konkurrere i «Skal vi danse» på TV 2.

- Jeg fikk en telefon fra TV 2 som spurte om jeg ville være med i et program, og da svarte jeg ja med en gang. Da lo de og spurte om jeg ikke ville vite hva slags konsept det var snakk om, forteller Hellebust til VG når vi treffer henne på «Skal vi danse»-lanseringen i hovedstaden tirsdag.

Da hun fikk vite at det var «Skal vi danse», ble ikke Hellebust så veldig mye klokere. Hun har nemlig aldri sett en eneste sending av programmet, selv om det har vært vist ni år på rad.

BARNE-TV: Beate Hårstad Jensen og Kine Hellebust i «Fia i Filmhuset» I 2001. Foto: RUNE STOLTZ BERTINUSSEN Foto: ,

- Jeg tuller ikke, jeg har faktisk aldri sett det. Men jeg er nysgjerrig og umiddelbar av natur, så derfor takket jeg ja til utfordringen.

- Tidstyv

- Men hvordan kan du ha unngått å se noe av «Skal vi danse»?

- Jeg har ikke TV! forteller Hellebust, tidligere kjent fra barne-TV på NRK og særlig «Tramteateret» på 70- og 80-tallet.

- Du aner rett og slett ikke hva du går til?

- Nei, jeg har ikke peiling på hva jeg har sagt ja til å være med på. Det er ikke det at jeg plutselig har fått noe imot TV altså, men når man nærmer seg 60 år, så er TV-skjermen en så stor tidstyv. Jeg har rett og slett ikke tid til å se på det. Så jeg får håpe at jeg ryker ut tidlig av «Skal vi danse», for jeg har egentlig ikke tid til det heller, ler 59-åringen fra Harstad.

Hellebust ser imidlertid frem til treningen.

- Som billedkunstner og forfatter har jeg en svært stillesittende jobb, selv om jeg har begynt å trene litt i det små, forklarer hellebust - også kjent for 80-tallshiten «Det Hainnle Om Å leve».

DISSE ER MED:12 kjendiser skal kjempe på parketten

Linnéa Myhre: - Tror alle er like dårlige

Hvem som blir Hellebusts største konkurrenter på dansegulvet, har hun ingen formening om.

- Vi er alle brikker i et underholdningsprogram. Dessuten er dans kunst, og kunst er ingen konkurranse. Jeg ser derfor ikke på noen av de andre som rivaler. Jeg skal heller ikke felle tårer hvis jeg ryker ut, forsikrer Hellebust.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder