Per Heimly hadde sosial angst: - Å ta trikken var forferdelig

Før sommeren veide Per Heimly (42) over 100 kilo. Han var fysisk og psykisk nedkjørt. Så valgte han å ta tak i problemet.

 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

– Det siste året har jeg bare blitt feitere og feitere og i dårligere og dårligere form. Til slutt kjenner du det på psyken også, sier han til VG.

Etter mange år med festing, sene netter og usunt kosthold tok Per Heimly beslutningen om å gå ned i vekt. Det var ikke «Skal vi danse» som var avgjørende. Fire ganger før har TV 2 spurt om den 42 år gamle fotografen om han ønsker å være med i programmet og hver gang har han sagt nei. Det var moren hans som gjorde at han til slutt takket ja.

VG Direkte:Les Christer Tornells dom og chat med danseguruen under kveldens sending.

– Det er flere faktorer til at jeg ville gå ned i vekt. Jeg var fysisk og psykisk nedkjørt, og hadde sosial angst. Å gå på butikken eller ta trikken var helt forferdelig. Så under konfirmasjonen til datteren min Ayla i mai, sa moren min at «Du skulle sagt ja de gangene de spurte deg, for da hadde du blitt tynn». Jeg tenkte jo at hun hadde rett, for alle andre som har vært med, har jo blitt tynnere. Jeg hadde fortsatt ikke lyst, men så kom jeg inn på tanken om at noen ganger må man kanskje gjøre noe man ikke har lyst til, for å oppnå noe annet, sier han, før han legger til:

– Jeg tenkte også at dette var min siste sjanse i livet til å ta tak i meg selv. Jeg har levd et rocka, usunt og utagerende liv med lite søvn og mye stress. Dersom jeg ikke hadde tatt et tak nå, hadde det sikkert krevd et hjerteinfarkt for at jeg skulle gjøre det. Det var liv og død.

DANSER FOR LIVET: Per Heimly innrømmer at «Skal vi danse» var hans siste sjanse for å ta tak i livet. I konkurransen kjemper han seg til toppen med partneren Therese Cleve-Stiansen. Foto:Jørgen Braastad,VG

«Skal vi danse»-deltakeren trener nå med partneren sin, Therese, tre timer hver eneste dag. Men Heimly trener mye mer enn det.

– Jeg har funnet ut at jeg trener veldig mye bedre, hvis jeg trener før dansetreningen. Jeg gjør gjerne yoga først, for så å trene på helsestudio før dansen. Yogaen hjelper meg veldig både fysisk og mentalt. Jeg blir mykere, og det må jeg jo bli hvis jeg skal få den kroppen her til å flyte lett over parketten – det gjør den ikke av seg selv. Mentalt hjelper den meg fordi jeg får en indre ro i kroppen, og kjæresten min, som også er yogalæreren min, lærte meg å kunne hente frem den roen når jeg trenger det. Han fortsetter:

– Men det der er litt moro. Jeg har alltid tenkt at hvis det er noe jeg ikke skal gjøre, så er det dykking, fallskjermhopp og yoga, fordi det synes jeg er jævlig teit. Men så begynte jeg med det, og det var bra for meg. Det handler om å finne frem det sunnere mennesket i deg. Å finne frem 25-åringen.

– Føler du deg yngre?

– Jeg føler meg plutselig dritslank. Nå kunne jeg funnet på å ta turen på en badestrand. Det hadde jeg ikke gjort i sommer. Med speedo-en på badestranden, ler han.

Heimly skal ned ti kilo til, uansett hvor lenge han er med i «Skal vi danse».

– Det er jo lettere å holde et strengt treningsregime mens man er med i konkurransen, for hvert minutt teller. Hvert minutt er så jævlig viktig for at man i det hele tatt skal kunne danse litt. Jeg ville synes at det var veldig irriterende å ryke ut nå. Det er nå det begynner. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å være med så lenge som mulig. Men jeg skal ned i 80 kilo uansett.

Les også

 1. 585.000 fulgte «Skal vi danse»-åpningen

  Jubileumssendingen til «Skal vi danse» lørdag trakk færre seere enn dansepremieren i fjor.
 2. Her er årets «Skal vi danse»-kjendiser

  Fotballfrue Caroline Berg Eriksen er blant de tolv kjendisene som skal konkurrere mot hverandre på parketten til høsten.

Mer om

 1. Skal vi danse
 2. Reality-TV

Flere artikler

 1. Sjekk Per Heimlys sexy «Skal vi danse»-bilder

 2. «Skal vi danse»-Per klipte av seg hestehalen

 3. Pluss content

  Dans deg ned i vekt

 4. Per Heimly fikk «Skal vi danse»-dommer Gyda til å gråte

 5. Siste vals for Per: - «Skal vi danse»  har forandret livet mitt

 6. Linnea Myhre gråt i pausen fordi hun ikke ville hjem: Fam Irvoll ute av «Skal vi danse»

Fra andre aviser

 1. Hallgrim Hansegård: - Jeg kan snurre rundt kjempelenge og bruke det som meditasjon

  Aftenposten
 2. Bjørn, Gerd og Helene har til sammen slanket seg 204 kg. Slik klarte de det

  Aftenposten
 3. Ann Helen skulle bare se Tour de France på TV - da forandret alt seg

  Aftenposten
 4. Ann Helen skulle bare se Tour de France på TV - da forandret alt seg

  Fædrelandsvennen
 5. Debatt: – Jeg skammer meg ikke over at jeg ba om hjelp

  Bergens Tidende
 6. Spiseforstyrrelser er en psykisk lidelse. Likevel ble jeg friskmeldt da vekten gikk opp

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder