MØTES FREDAG: Fredag møtes «Farmen»-deltager og varaordfører Olav Harald Ulstein (t.h.) og ordfører Petter Lyshol i Sykkylven for å snakke ut om de kraftige reaksjonene som har kommet til kommunen etter Ulsteins TV-opptreden i «Farmen» på søndag. Foto: TV 2 og Mattis Sandblad/VG,

- Fredag er den store ordførerdagen: Farmen-oppgjør i Sykkylven

Olav Harald Ulstein er tilbake i hjembygda

Nå er Olav Harald Ulstein, varaordfører i Sykkylven og «Farmen»-deltager tilbake i hjembygda. Fredag møter han ordfører Petter Lyshol til et oppvaskmøte.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Egentlig skulle jeg kommet hjem på onsdag, men på grunn forsinkelser var jeg ikke hjemme før i dag. Men jeg var sliten etter reisen og har sovet mesteparten av dagen i dag, sier Olav Harald Ulstein til VG nå i kveld.

Etter at han i søndagens episode av Farmen brukte ord som «ynkelig» og «motbydelig» om en av de andre deltagerne, fikk ordfører Petter Lyshol hundrevis av reaksjoner fra folk fra hele landet på at kommunens varaordfører kunne oppføre seg slik. Det resulterte i at ordføreren gikk ut i media og tok avstand fra sin egen varaordfører.

– Det er ikke fine tilbakemeldinger vi har fått, og det har vært hundrevis av dem, forklarte ordføreren til VG for to dager siden.

– Jeg har snakket med mange her i hjembygda mi i dag som reagerer på måten ordføreren har ordlagt seg på, men jeg vil ikke si noe mer om denne saken før jeg får høre fra ham hva han har sagt, sier Olav Harald Ulstein.

Forsvart av datteren

Tidligere i dag ble det kjent at datteren, Nina Ulstein, tok sin far i forsvar i sin blogg, Ninas2liv, hvor hun blant annet skriver:

«Jeg blir så lei meg når folk over det ganske land ikke skjønner at dette er et spill»,

Hun er heller i nådig mot farens ordfører-kollega Petter Lysholm etter at han uttalte at farens oppførsel kunne skade kommunens omdømme.

«Den eneste som ødelegger kommunens omdømme er ordføreren selv», tordner 32-åringen i blogginnlegget og forklarer at hun er «litt sint, skuffet og engasjert».

Ordfører Lyshol presiserte overfor VG tidligere i dag at han står ved sine uttalelser.

– Jeg føler ikke at jeg har misforstått noe. Når jeg sier at jeg ikke kan god for det han har gjort, så holder jeg fast ved det. Jeg har jo en oversikt over reaksjonene som har kommet inn. Der ser jeg at jeg med rette har uttalt at dette kan ha konsekvenser for kommunens omdømme. Dette er ingen ønskesituasjon for en kommune, sa Lyshol.

Olav Harald Ulstein er glad for støtten han har fått fra datteren.

– Men det er kanskje ikke så overraskende at en datter gjør dette. Håper bare at det ikke blir altfor tøft for henne, sier Ulstein.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder