SAMME JURY SOM SIST: Esben «Dansken» Selvig (35), Kurt Nilsen (35), Tone Damli Aaberge (25) og Gunnar Greve (31) - tar fatt på nye «Idol»-auditionrunder den 12. april - på Tones 26-årsdag.

SAMME JURY SOM SIST: Esben «Dansken» Selvig (35), Kurt Nilsen (35), Tone Damli Aaberge (25) og Gunnar Greve (31) - tar fatt på nye «Idol»-auditionrunder den 12. april - på Tones 26-årsdag.

Tone viste magen på «Idol»-fotoshoot

Her er årets «Idol»-jury

Stian Blipp blir programleder

Tone Damli Aaberge (25) gjør comeback som «Idol»-dommer - og viste frem gravidmagen for første gang på fotoshoot sammen med meddommerne Gunnar Greve (31), Esben Selvik (35) og Kurt Nilsen (35).

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I dag snakker Tone om at hun planlegger en liten fødselspause før hun skal tilbake på jobb som «Idol»-dommer med nyfødt baby på bakrommet.

- Hvis alt går som jeg håper, så kjører jeg på, sier Tone som venter ei lita jente sammen med kjæresten Markus Foss.

VISER GRAVID-MAGEN: Tone Damli Aaberge er litt over halvveis i svangerskapet - og har termin en gang i mai.

Sammen med Gunnar Greve (31), Esben Selvik (35) og Kurt Nilsen (35) tar hun i april fatt på en ny runde med auditioner til «Idol» som kommer på TV 2-skjermen for åttende gang til høsten. Termin er i mai, og første audition starter i Bergen 12. april.

- På selveste bursdagen min, stråler Tone, mens Kurt sukker:

- Ånei, da må vi sikkert bære henne rundt hele dagen.

- Jeg er nemlig veldig, veldig glad i bursdager, forklarer Tone.

- Vet ikke hva hun går til

Resten av «Idol»-juryen lover at de skal ta godt vare på Tone i innspurten mot fødsel, og når hun kommer tilbake på jobb som nybakt mamma. Alle tre er fedre og har mange gode råd på lur.

- Men Tone aner jo ikke hva hun går til. Hun skulle bare visst, ler Gunnar og ser lurt bort på Tone - som har fått en fin liten kul på magen. Tidligere har hun skjult babymagen bak store jakker, men på fotoshooten var den lille kulen godt synlig.

Fødselsavbrekk

TV 2 planlegger nå hvordan de skal løse Tones lille fødsel-avbrekk midt i innspillingene.

- Tone har en utrolig sporty innstilling til dette, og vi har flere spennende tanker om hvordan vi kan løse hennes lille fravær på. Det ligger an til å bli noen ekstra morsomme auditionrunder denne våren, sier presseansvarlig Bjarne Laastad i TV 2 - som også kan fortelle at «Idol» blir større enn noensinne i år.

- I tillegg til de vanlige auditionbyene, arrangerer vi også hovedaudition i Tromsø for første gang på ti år. Vi skal også allerede i mars oppsøke flere andre byer i jakten på de beste. Så nå må alle potensielle «Idol»-stjerner kjenne sin besøkelsestid, sier Laastad.

Større «Idol»

Allerede fra i dag kan man gå inn på TV 2s hjemmesider og melde seg på. For første gang arrangeres det hovedauditions i fem store norske byer: Bergen 10. - 14. april, Tromsø 25. - 29. april, Stavanger 7. - 11. mai, Trondheim 21. - 25. mai og Oslo 11. - 16. juni.

Kurt Nilsen håper at han kan bli overrasket i årets «Idol».

- Ja, «surprise me», gjør noe vi ikke aner hva er! Jeg vil overraskes, ikke ha noen som kommer rett fra et showroom. Det må være en person som synger bra, kanskje skriver egne låter - og en det går an å jobbe videre med, sier Kurt - og får støtte av Esben «Dansken» Selvik:

Mer kritisk

- Jeg kommer til å være mer kritisk denne gangen. Det er viktig at den som vinner «Idol» kan stå på egne bein og bruke denne muligheten til å virkelig nå ut til folk også etter at kameraene slukkes, sier Esben.

Alle fire er overlykkelige over å få jobbe sammen en sesong til. Det er første gang TV 2 velger å gå videre med nøyaktig samme «Idol»-jury som forrige runde.

- Det føles trygt. Og så er det jo en bekreftelse på at det funket sist. Det hadde vært veldig kjipt om tre av oss ble videre, mens en ble bytta ut, sier Tone.

God kjemi

- Og så har vi det så sykt hyggelig sammen. Jeg tror det er helt grunnleggende for at folk skal se på at kjemien og humoren stemmer mellom oss, sier Gunnar.

Noen erfaringer har de tatt med seg fra forrige runde.

- Ja, det er godt å ha en sesong på baken. Jeg har sett på meg selv og funnet ut at jeg må variere ordbruken litt. Det ble veldig mye «eg elska deg!», sier Tone.

Gunnar Greve er dommer for tredje gang, og han merker hvordan «Idol» har satt seg i musikkbransjen.

- Tidligere idoler dukker jo opp overalt i miljøet. Jeg tror det er blitt et pluss å ha «Idol» på CV'en. Det er ikke bare et sirkus og ren underholdning, det er bra for rekrutteringen i norsk musikkbransje, mener Gunnar.

Stian Blipp tilbake som programleder

Stian Blipp blir programleder for andre sesong på rad. I fjor vant han VGs Publikumsprisen under Gullruten for innsatsen.

- Jeg gleder meg enormt mye mer til denne runden. Forrige gang kom det så bardus på meg, og jeg hadde følehornene ute. Men nå vet jeg hvor ekstremt gøy det er. Jeg har egentlig savnet det helt siden det var slutt forrige gang. «Idol» er en deilig verden, sier Blipp til VG.

«Idol» hadde i forrige sesong (våren 2013) et snitt på 699.000 seere per program, og finalen ble sett av 879.000.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder