GJESTER I TALKSHOW: Mini Jakobsen er programleder mens Lisa Tønne og Sigrid Bonde Tusvik er gjester i «Tusvik og Tønne Talkshow». Foto: , TV2

TV-premiere: Småfrekk halvtime

Tusvik og Tønne er akkurat så frekke de får lov til på TV2.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL
VG:s terninger viser 4 prikker

TV-premiere: Tusvik og Tønne Talksho. TV2 torsdag kl 21.40.

Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne erobret podcast-verdenen lenge før det ble hipt med frittalende, rå humor med stort krenk-potensiale.

Den blonde av de to har faktisk innrømmet at serien har fungert som en «utslagsvask», men lytterne har strømmet til og fnist segskakke.

TV2 har slått til og gitt duoen tilbud om sendetid. «Tusvik og Tønne Talkshow» er en del hakk snillere, uten at frekkheten og spontaniteten har gått helt tapt. Utilslørt selvopptatte som de er lar de gjesten være programleder fordi dette er «det eneste talkshowet som garanterer bra gjester».

Les også: Sigrid Bonde Tusvik er gravid

Joda, første programleder Mini Jakobsen gjorde seg slett ikke bort – og spilte med så godt han kunne. Det er en knapp halvtime de skal fylle, Tusvik og Tønne gjør det ganske originalt – og akkurat passe inkluderende. Duoen er med Mini på jobb som fotballreporter med landslaget, og spiller rollen som fotballnoksagter forholdsvis godt. En tilfeldig valgt sporty gjest i salen låner bort telefonen så damene kan skrive en ytterst pinlig melding og sende til alle på kontaktlisten. Vi har sett det før, men de to, sammen med Mini, følger opp seansen slik at «åh nei»-stemningen brer seg i publikum og foran skjermen. Mini får rie-apparat rundt bringen – ålreit «på sparken»-moro det.

Kveldens morsomste innslag kom helt til slutt: Tusvik og Tønne har manipulert seg inn i en reklamevideo for Prinsesse Märtha og Elisabeth Nordengs «Soulspring»-kurs og sufflerer englevennene. Kveldens eneste hysteriske innslag fra jentene min 65-årige mor ler av fordi de «sier ting folk knapt tør tenke». Det gjør ingenting om de sier enda mer vi andre knapt tør tenke i ukene som kommer, her er det muligheter for å dra på enda noen hakk!

ØYSTEIN DAVID JOHANSEN

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder