Får reklamenekt fra statskanalen

PROBLEMLØSER: Siri Kristiansen liker best å jobbe alene. – Jeg fungerer ikke så bra i flokk, og er i overkant selvstendig, sier hun. Foto:FRODE HANSEN,VG

«Rådet»-programleder Siri Kristiansen slutter i NRK

«Rådet»-programleder Siri Kristiansen (36) har bestandig hatt en drøm om å starte for seg selv. Nå har hun sagt opp jobben i NRK.

  • Marcus Husby

Artikkelen er over fem år gammel

Det bekrefter hun selv overfor VG.

– Det stemmer, men det er ikke så dramatisk som det høres ut som. Jeg kommer til å fortsette å lage «Lørdagsrådet» på P3. Forskjellen er at mitt aksjeselskap og NRK går i en samproduksjon om programmet, sier hun.

Årsaken til oppsigelsen begrunner Kristiansen med at hun ønsker å stå friere til å gjøre andre jobber utenfor NRK-huset og at hun begynner å bli for gammel.

– NRK er som en stor og proff folkehøyskole der alle går rundt i tøfler og vil være der hele dagen. Er du ung og sosial, så er det fantastisk, men som en asosial, halvgammel dame som meg, så klarer du ikke å henge med i svingene, sier hun.

VG+:Siri Kristiansens private drama: Ble forlatt av faren på en jernbanestasjon i Italia(krever abonnement)

Kristiansen startet som radiojournalist i NRK i 2007, og har de siste årene løst intrikate hverdagsproblemer på både radio og TV i programmene «Lørdagsrådet» og «Rådet».

Selv om 36-åringen nå forlater sin faste kontorplass på Marienlyst i Oslo, så kommer hun ikke til å kutte samarbeidet med statskanalen med det første.

Usikker fremtid for TV-program

– Jeg har alltid sagt at jeg vil bli båret ut fra NRK i båre etter endt pensjonstid – og det er fortsatt planen, men i en litt annen setting, sier programlederen.

– Kommer du til å fortsette å være programleder for «Rådet» på NRK3?

– Det vet jeg ikke. Programmet er ikke lagt død, men ligger i den berømte skuffen over produksjoner som ligger på is, sier hun.

Kristiansen er ikke den første som forlater NRK for å starte aksjeselskap – og selge sine tjenester tilbake til statskanalen.

I februar sa Anne Rimmen opp jobben i NRK, og tidligere har TV-profiler som Fredrik Skavlan, Erik Solbakken og Tore Strømøy gjort det samme.

Kristiansen innrømmer at hun kommer til å ta flere konferansierjobber som frilanser, men at hun ikke kan takke ja til hva som helst.

Ifølge NRKs egne tall tjente hun 475.300 kroner som fast ansatt i statskanalen i 2013.

– Jeg må fortsatt – og sikkert til evig tid – ta hensyn til NRK i alt det jeg gjør. Men jeg står litt friere, det er sant, sier hun.

Redaksjonssjef for humor og underholdning i NRK P3, Vilde Batzer, synes Siri Kristiansen er modig som sier opp jobben for å starte for seg selv som frilanser.

– Jeg synes det er fint at det finnes flere måter å jobbe for NRK. Men selv om Siri ikke kommer til å være fast ansatt lenger, så er hun fortsatt underlagt vårt etiske regelverk, ettersom vi har en toårskontrakt om at hun skal fortsette å lage «Lørdagsrådet», sier Batzer.

– Hva legger du i det?

– Vi har gått gjennom reglene med Siri på forhånd, og vi har klare rammer på hva vi tillater. Hun kan for eksempel ikke dukke opp i reklamefilmer, eller plutselig ta seg en jobb i P4, sier Batzer.

MATSIDEN GODT:«Her er Siri Kristiansens favorittgryte – få oppskriften».

Les også

Mer om

  1. NRK

Flere artikler

  1. Hun overtar «Lørdagsrådet»

  2. Høygravid Live Nelvik fortsetter i «Lørdagsrådet»

  3. NRK tetter smutthull for frilansere

  4. P3-stjerna Siri Kristiansen ferdig i NRK

  5. Disse tar over for «Radioresepsjonen»

  6. Pluss content

    Siri Kristiansen: – Corona-krisen minner meg om «Kompani Lauritzen»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder