KOMMER TILBAKE: Øystein Wiik fikk ikke nødvendigvis færrest stemmer forrige helg likevel. Foto: Fredrik Solstad , VG

Stemmesmell i «Stjernekamp»

Øystein Wiik er ikke ute likevel!

Øystein Wiik (58) får komme tilbake til programmet etter at NRK oppdaget en teknisk feil med stemmene.

  • Felicia Alvsing
  • Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den første som røk ut av «Stjernekamp» ble musikalartisten Øystein Wiik, som sang John Denvers «Take Me Home, Country Roads» under helgens countrykveld.

Etter en rutinekontroll etter avstemming lørdag ble det oppdaget en forsinkelse i systemet, som førte til at NRK ikke kunne være sikre på at de hadde et riktig resultat for avstemmingen på «Stjernekamp».

– Det viser seg at det har vært så enorm pågang, og det har rett og slett vært for dårlig kapasitet, slik at veldig mange av stemmene ikke ble registrert. Det gjorde at vi forsto at det var umulig å vite hvordan det egentlige resultatet ville sett ut. Det var derfor en enkel avgjørelse for oss å bare beklage, og invitere Wiik tilbake, sier Pia Basberg til VG.

Les også: Dette er alle årets deltakere og dette har de gjort før

Det skal ha vært en feil hos de som leverer tekniske tjenester som gjorde at ikke alle stemmene hadde kommet inn da tiden var ute.

Dette betyr at Wiik returnerer til konkurransen, og to deltakere vil ryke ut av konkurransen samme kveld ved en senere anledning.

– Dette blir spennende! Så uforutsigbart kan altså livet og Stjernekamp være. Jeg gleder meg til å synge Latino for Stjernekamp – seerne, og ser frem til enda en kveld med gjengen, sier Wiik via en pressekontakt i statskanalen.

Fjorårets vinner: - Hetsen har gjort meg sterkere

Etter at hans utgang i helgen var et faktum, var han ikke alt for skuffet.

– Noen måtte jo gå, og nå får jeg tid til å jobbe med egne prosjekter. Dette har vært veldig gøy, men det var en lek og verden står faktisk til påske, sa Wiik til VG etter at det ble klart at han ble den første til å forlate konkurransen. VGs anmelder trillet en ener på terningen etter hans country-opptreden. Nå får 58-åringen imidlertid en ny sjanse når han hentes tilbake til programmet.

VG anmeldte «Stjernekamp» - låt for låt

Får pengene tilbake

Link Mobility, som leverer tekniske tjenester til programmet, opplyser til NRK at alle som stemte under «Stjernekamp» vil få pengene tilbake.

Daglig leder Johan Andersen sier til statskanalen at de vil arbeide for å hindre at problemet oppstår igjen.

– Da det er teknologi involvert og live SMS avstemninger er det vanskelig å gi garantier, men vi har nå full gjennomgang av alle ledd og vil også teste de tekniske løsningene kontinuerlig frem til neste lørdag. Vi vil også øke beredskapen i alle ledd under sendingen, både hos teknisk leverandør, NRK og hos operatører.

Så du denne? «Stjernekamp» vant helgen med klar margin

«Stjernekamp» i fjor: Sang om eget sammenbrudd i finalen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder