Ida Fladen blir programleder for «Idol Jr.»

Slik blir TV-høsten på TV 2

BERGEN/OSLO (VG) Stjerneskuddet ledet i sommer TV 2s «Sommertid» - nå venter nye utfordringer for Ida Falden (28) når hun skal lede jakten på en ny barnestjerne.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det bekrefter TV 2 overfor VG under høstlanseringen i Bergen tirsdag ettermiddag.

- Jeg gleder meg skikkelig. Jeg har ikke hatt tid til å tenke ordentlig på det i sommer på grunn av jobb, men nå blir det gøy å komme i gang, sier Fladen til VG.

«Idol junior» er en mini-utgave av «Idol» og skal gå parallelt med de vanlige sendingene til sangkonkurransen for de over 16 år.

Det er allerede kjent at det er de tidligere «Idol»-deltakerne Margaret Berger (28) og Sandra Lyng Haugen (27), samt Idol-kollegaene Aleksander Denstad With (26) og Alejandro Fuentes (26) som skal være dommere i sangkonkurransen.

I sommer ledet 28-åringen TV 2s program «Sommertid» sammen med Guri Solberg og Gunhild Dahlberg. Programmet fikk en del kritikk, blant annet fra tidligere TV 2-programleder Oddvar Stenstrøm.

- Hvordan påvirker «Sommertid»-kritikken deg?

- Jeg blir mer skjerpet og legger merke til at folk følger med på det jeg gjør. Og så får jeg lyst til å gjøre en enda bedre jobb og vise at de tar feil.

- Hva er det mest absurde du har opplevd etter at du ble kjent?

- Jeg fikk et brev fra en albaner som sitter i svensk fengsel. Han hadde sett «Prosjekt perfekt» og lurte på om vi kunne bli venner. Det var relativt rart.

Her er oversikten over hvordan TV 2-høsten blir:

Denne uken har høstens nye sendeprogram begynt med «Idol».

«Idol» (hadde premiere 18. august)
Talentprogrammet «Idol» ble sendt for første gang i Norge i 2003, hvor Kurt Nilsen stakk av med seieren. Nå er programmet inne i sin åttende sesong og juryen bestående av Tone Damli Aaberge, Esben Selvig, Kurt Nilsen og Gunnar Greve har lagt ut på en landsomspennende jakt etter Norges neste sangtalent.

Den første uken sender de mandag til fredag, og deretter hver onsdag og fredag utover høsten.

POPULÆR: Årets «Idol»-premiere lokket nærmere en halv million seere til TV-skjermen. Her er programleder Stian Blipp sammen med dommerne Tone Damli Aaberge, Espen «Dansken» Selvig og Gunnar Greve. Foto:Roger Neumann,VG

«Idol Jr»
«Idol Jr.» er lillebror til voksen-«Idol» og Ida Fladen blir programleder for programmet som skal finne sangtalenter under 18 år.

Programmet tar over sendetiden på onsdagskveldene i oktober, når «Idol» går inn i finalefasen og kun sendes på fredager.

«God morgen Norge» (hadde premiere 18. august)
Morgenprogrammet fortsetter i sin vante stil med aktualiteter, gjester, matlagning og kulturelle innslag. Feirer 20-års jubileum i oktober.

«Hotel Cæsar» (hadde premiere 18. august)
Både kjærlighetsdrama og familieforviklinger fortsetter for familien Anker-Hansen i «Hotel Cæsar». Såpeserien er nå inne i sin 30. sesong.

«Født i feil kropp» (hadde premiere 18. august)
Dokumentarprogrammet, som fikk terningkast 5 i VG, fikk god mottakelse av publikum og hadde hele 638.000 seere. Programserien følger norske personer som føler de er født i feil kropp. Sendes hver mandag på TV 2.

«Kampen for livet»
Etter «Idol» vil du kunne se «Kampen for livet» på onsdager. Denne dokumentarserien følger mennesker som kjemper mot kreften.

«Skal vi Danse» (premiere 23. august)
Kjendisene skal igjen svinge seg på parketten med glitrende antrekk og forhåpentligvis strålende dansenummer. Den første sendingen er en jubileumssending for å markere starten på den tiende sesongen av programmet. Bloggerne Linnea Myhre og Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen, og tidligere fotballspiller Roar Strand er blant kjendisene som skal delta i årets program.

«God kveld Norge» (premiere 23. august)
Lørdagsunderholdningen med Dorthe Skappel i spissen er tilbake på skjermen også denne høsten. Programlederen tar et dypdykk i kjendisverden og følger alt fra røde løpere til badeferier er. Programmet ble sendt første gang høsten 1997.

«Jakten på kjærligheten»
Bonderomantikken kommer tilbake på skjermen når «Jakten på kjærligheten» igjen sendes på TV 2 på mandager.

«Ingen kjære mor» (premiere 26. august)
Da seks tenåringsjenter blir sendt til Rwanda uten mamma lager TV 2 underholdning for andre gang. I programmet «Ingen kjære mor» får jentene prøvd seg på forskjellige utfordringer som skal styrke selvfølelsen og evnen til å klare seg selv.

«Bønder i byn» (premiere 28. august)
I programmet skal åtte utvalgte byfamilier hjelpes til å avle opp høner, bygge drivhus, partere dyr og dyrke egne grønnsaker av vaskeekte bønder. Inga Berit Lein (33) var en av de mest populære bøndene i «Jakten på Kjærligheten» i 2004, men fant ikke kjærligheten. Nå gjør hun comeback i «Bønder i by’n» for å lære byfolk ett og annet om livet som bonde.

«TV 2 hjelper deg» (premiere 28. august)
Klassikeren skal igjen teste alt du ikke visste at du lurer på, finne dårlige håndverkere, finne de slu telefonselgerne og sette de som skyr dagens lys til ansvar for tort og svie.

«Helt vilt» (premiere 31.august)
Blandingen mellom mat, natur og kontrastene mellom programlederne Danièl Rougè Madsen og Stig Henrik Hoff blir igjen TV-underholdning. Programmet er spilt inn i både Norge og Sverige og er nærmest en videreutvikling av klassiske «Gutta på tur».

«Senkveld med Thomas og Harald» (premiere 5. september)
Thomas Numme og Harald Rønneberg skal fortsatt lede TV 2s fredagstalkshow. Programmet hadde premiere i 2003.

«Jaget» (premiere 7. september)

«Meglerne» (premiere 11. september)
Den nye komiserien med Truls Svendsen og Henriette Steenstrup i hovedrollene, beskrives som en litt mørk komiserie litt i gata til «Dag». I sin debut som skuespiller spiller Truls megleren Ken Olsen – en fyr som mister absolutt alt de første minuttene av serien og må bruke tvilsomme metoder for å komme seg opp og frem igjen.

Truls er veldig fornøyd med at han nå slipper å være den alltid så smilende og godlynte Truls Svendsen.

– Jeg har jo laget litt jovial og hyggelig tv, men nå får jeg endelig være kjip og spille en mørkere person. Jeg har laget så mye koselige ting, så det er deilig å gjøre noe annet. Nå er jeg ufin, utro, jeg lyver – og er egentlig ganske så slem, uttalte Svendsen nylig til VG.

«Torsdag kveld fra Nydalen»(premiere 11. september)
I «Torsdag kveld fra Nydalen» skal sketsjer dras opp på skjermen med en rekke kjente gjesteprogramledere. Mannen bak humorlåten «Salsa Tequila», Anders Nilsen, blir et av de nye fjesene i «Torsdag kveld fra Nydalen». Med seg får han Else Kåss Furuseth, Sigrid Bonde Tusvik, John Brugot og Mikkel Nivi - som også er et nytt tilskudd.

«Farmen» (premiere midten av september)
Gårdsliv og tvekamp har vært en suksess for TV 2, og programmet med Gaute Grøtta Grav i spissen ruller videre denne høsten. For tiende gang skal 14 mennesker sendes 100 år tilbake i tid for å se om de klarer å drive et gårdsbruk. Programmet har premiere i midten av september.

«Dritseint med Edel»(premiere midten av september)
Henriette Stenstrups figur, Edel Hammersamark Gjervan, kjent fra TV 2s humorprogram «Torsdag kveld fra Nydalen» får sitt eget talkshow på kanalen. Ifølge hovedpersonen selv - altså Edel - vil talkshowet vende blikket utover, og rette et kritisk blikk på det som skjer rundt om i verden.

- Jeg trur folk har fått metta seg på talkshow-verter som bare er opptatt av egen navlelo, som Nummis og Rønnis og hu derre kråka Anne Lindmo. Jeg kan si så mye som at det blir reint ut sagt spekka med innhold. Stenstrøm vil ikke kunne gi meg påpakk for noe på det reint journalistiske, skriver Edel Hammersmark Gjervan i en E-post til VG.

Senere i høst kommer det også nye sesonger av:

«Best av de beste»
Hvem er best av våre idrettshelter til ting som er utenfor deres vante arenaer? Det skal vi få svar på da «Best av de beste» returnerer. Ti deltakere er klare til å knive om å stå øverst på pallen: Magnus Moan, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø, Silje Norendal, Melissa Wiik, Ole Kristian Tollefsen, Nora Mørk, Håvard Tvedten, Therese Johaug og Øystein Pettersen. Programleder Thea Olsen skal styre skuta.

«Sporløs»
I programmet «Sporløs» skal programleder Silje Stang hjelpe mennesker i jakten på slektninger, nær eller kjære som har kommet bort fra hverandre.

«Er du smartere enn en 5. klassing?»
I programmet får voksne mennesker testet kunnskapene – på femteklassenivå. Mange må bite i det sure eplet og innse at en femteklassing mange ganger har kunnskaper som har gått voksne hus forbi.

«Dicte»
Den danske krimserien «Dicte» kommer tilbake på skjermen denne høsten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder