VINNER: Christer Basma. Foto: TVNorge

Christer Basma (41) er Norges tøffeste kjendis

(VG Nett) Det er fotballpensjonist Christer Basma (41) som gikk av med seieren i 71 grader nord - Norges tøffeste kjendis.

Artikkelen er over seks år gammel

Etter en styrkeprøve og i kamp mot strandvolleyballspiller Iver A. Horrem og Johan Remen Evensen var det klart at den tidligere fotballspilleren er sesongens vinner.

Etter at Iver A. Horrem kom sist i finalens innledende del-etappe, var det Johan Remen Evensen som ble Christer Basmas duellant i nettet på Nordkapp, der Basma sørget for et psykologisk overtak.

- Det var en spesiell følelse å heise flagget på Nordkapp. Jeg er jo vant til å være en lagspiller så å løfte pokalen alene var litt rart, sier Basma til VG.

41-åringen har ikke angret på at han sa «ja» til å være med på programmet.

- Jeg har fått møte nye og fantastiske mennesker. Det er venner jeg vil ha for resten av livet og jeg har god kontakt med flere av dem. Å være på en slik tur og oppleve Norge, har vært helt fantastisk.

Basma skal gi 200.000 kroner av premiepotten til UNICEF.

- Det er kjempefint å få gi dem en del av premien, sier han.

Årets deltakere i 71 grader nord - Norges tøffeste kjendis har vært Iver A. Horrem, Johan Remen Evensen, Gaute Ormåsen, Stine Brun Kjeldaas, Heidi Marie Vestrheim, Kristine Duvholt Havnås, Elin Sogn, Andrine Flemmen, Anette Bøe Christian Ingebrigtsen - som fikk dødsangst på TV.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder