PROGRAMLEDERTRIO: F.v.: Ida Fladen, Guri Solberg og Gunhild Dahlberg. Foto: Rolf-Ørjan Høgset Foto: ,

«Sommertid» mister seere

Selv om «Sommertid» åpnet med rekordhøyt seertall, har TV 2s sommersatsning mistet nesten 150.000 skuelystne på en uke.

Fanny Emilie Rustad Østhaug
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Over 400.000 fikk med seg premieren på «Sommertid» med Guri Solberg, Ida Fladen og Gunhild Dahlberg som programledere på TV 2 forrige mandag. Nå har imidlertid seertallet sunket med nesten 150.000 seere etter kun én uke på skjermen.

Tirsdag, dagen etter premieren, hadde programmet 178.000 seere, på onsdag var det 325.000 som hadde benket seg foran tv-skjermen, mens på torsdag var seertallet helt nede i 128.000. Halvtimessendingene på tirsdag og onsdag har opplevd ekstra stor konkurranse, da de har gått direkte mot NRK Dagsrevyen og VM-sendinger.

I går, én uke etter premieren, var det 266.000 som fikk med seg sommerprogrammet.

TV 2 depper ikke

Selv om seertallene har sunket, har prosentandelen holdt seg jevnt/på samme nivå gjennom hele uken. TV 2 forsikrer at de fortsatt er fornøyd med responsen.

- Med et snitt på 287.000 seere ligger tallene godt over alle de tidligere sesongene av «Sommertid» på TV 2, og med slike tall har vi all grunn til å være godt fornøyde. Som sammenlikning hadde «Sommertid» i 2013 et snitt på 210.000 seere. Seertallene i år varierer veldig og VM i fotball og forskyvninger i sendeskjemaene på både NRK og TV 2 er selvsagt årsaken. Derfor vil seertallene fortsette å variere så lenge Fotball-VM pågår på NRK og TV 2, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl til VG.

Programredaktør Torkil Auran i TV 2 føyer til:

- Vi er svært godt fornøyd med jobben redaksjonen og jentene har gjort så langt. Det blir mye bra innhold, både moro, interessant og underholdende, utover en lang sommer på Aker Brygge.

GA KRITIKK: TV 2-veteran Oddvar Stenstrøm langet ut mot «Sommertid»-programlederene forrige uke. Foto: Nils Bjåland Foto: ,

Til tross for høye seertall er ikke alle like begeistret over kvaliteten på sommerprogrammet. Blant annet har tidligere TV 2-programleder Oddvar Stenstrøm (68) gått hardt ut med sin omtale av årets programledere.

I et innlegg på sin egen Facebook-side kaller han blant annet trioens journalistiske tilnærming «en hån mot seerne» . Det krasse innlegget fra Stenstrøm har ført til stor debatt på Twitter og andre sosiale medier.

TV 2s kommunikasjonssjef vil ikke spekulere i om kritikken fra Stenstrøm har hatt noe å si for seerfallet. Han nøyer seg med å si:

- Vi setter pris på at seerne engasjerer seg og registrerer at seertallene for «Sommertid» er adskillig høyere i år en tidligere år.

Ida Fladen sa til VG at hun syntes det var stas at Stenstrøm kommenterte dem, og at det var spennende med debatt og engasjement rundt «Sommertid».

Rekordtall

Premieretallet satte egen «Sommertid»-rekord. Startskuddet for en uke siden var den mest sette «Sommertid»-sendingen på kanalen noensinne. 36 prosent av alle TV-seere i alderen 12 år og oppover - på det sendetidpsunktet -fikk med seg premieren, skrev TV 2 i en pressemelding forrige uke.

- Vi har gjort flere endringer før årets «Sommertid». Både location og programledere er nye. Da er det svært hyggelig at dette slo så godt an hos seerne. Slike seertall gir masse god energi for gjengen som skal underholde TV-seerne i hele sommer, sa TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl etter triumfstarten.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder