Hivju gikk opp 10 kilo for TV-rolle

Kristofer Hivju (34) portretterer kjempen Tormund Giantsbane i «Game of Thrones». Lite var overlatt til tilfeldighetene i forarbeidet.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Den norske skuespilleren kapret rollen til den viktige karakteren i den populære TV-serien, en kar som beskrives som en ganske brautende kjempe. En såkalt «wildling», som i norsk oversettelse har blitt til «skræling».

VGTV: Se Hivju i traileren til «Game of Thrones» her!

Hivju rager 1,83 meter over bakken, og var ikke selv noen muskuløs brande før han gikk i gang med «Game of Thrones». Det valgte han å gjøre noe med.

- Jeg har pumpa jern så det spruter etter og gått opp ti kilo! Og så har jeg et rimelig heftig kostyme, så jeg tror ikke noen bør bekymre seg over at jeg ikke er stor nok, sier Hivju til VG.

- Har du holdt muskelmassen ved like etterpå?

- Jeg har fjernet det! Jeg har gått ned ti kilo igjen nå. I den nye filmen jeg skal gjøre (Det svenske dramaet «Tourists», journ.anm). Der skal jeg spille en ekstrempost, off-piste skiløper, så da måtte jeg ned igjen.

«Game of Thrones» er en storsatsing for HBO, og vises for norske seere på HBO Nordic, C More Series og på C More Play.

Hivju innrømmer han måtte klype seg i armen flere ganger i løpet av fjoråret da innspillingen pågikk.

- Fra jeg et halvt år tidligere fulgte serien som besatt på TV selv, til jeg står der som en «wildling» og ser Jon Snow i øynene. Det er klart det var magisk. Det er vilt imponerende hva de har fått til, hva slags ressurser de har satt inn for å skape dette universet, forteller Hivju opprømt.

- Det er tre forskjellige sett, med hundre som filmer samtidig, og 50 mann som transporterer folk. Ni kameraer ruller samtidig, så det er klart det er et gigantisk opplegg!

Mange har lurt på hvordan den da forholdsvis ukjente nordmannen klarte å skaffe seg en rolle i serien som bare har vokst i popularitet etter første sesong.

- Bare det å få audition på Game of Thrones er et mesterstykke i seg selv, og det har jeg alt å takke min agent Lene Seested for. Men merkelig nok gikk det rykter om at jeg var aktuell for rollen før jeg hadde gjort noe som helst. Da jeg først fikk audition var det opp til de som caster serien å velge meg, sier Hivju - og det gikk altså veien.

De som har sett DVD-utgaven av Hivjus første Hollywood-film, «The Thing», vet at Hivju er glad i å lage liv på settet. Og selvsagt legger han ut om det å komme fra Norge overfor sine skuespillerkolleger.

- Det er alltid god underholdning å snakke om Norge. De tror jeg kommer fra vikingland, og da forteller jeg dem selvsagt at jeg gjør det!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder