GOD SOMMERSTART: To av årets «Sommeråpent»-programledere, Kåre Magnus Bergh og Ingrid Gjessing Linhave. Foto:,NRK

Knallsterk sommeråpning for NRK

Også TV 2 øker seertallene fra i fjor

Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh lykkes med å
lokke TV-seerne til skjermene. 604.000 så premieren på «Sommeråpent».

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det er bedre enn fjorårets åpningssending som hadde 572.000 seere. Programlederduoen sparket i gang «Sommeråpent»-sesongen i går kveld, og seertallene viser at 604.000 benket seg foran skjermen, noe som gir en markedsandel på 40 prosent.

I år, som sist i 2013, reiser programlederne rundt langs kysten i en båt. Den gang var tallene for premieresendingen 541.000, så årets tall er dermed høyere. Snittet for 2013 var 498.000, mens det i fjor var 487.000.

Etter Sommeråpent hadde NRK premiere på sin nye dramaserie «Mysteriet på Sommerbåten». Den var det 592.000 som så, noe som gir en seerandel på 41,4 prosent.

TV 2 øker fra fjoråret

TV 2s nysatsing «God Sommer, Norge» ledes av kanalens ti mest profilerte programledere. Den første uken er det Julie Strømsvåg og Øyvind Mund som har ledet seerne gjennom programmet.

Til tross for et kaldt PR-stunt i mai, klarer ikke programmet å tiltrekke seg like mange seere som konkurrenten NRK.

Denne uken har i gjennomsnitt 242.000 sett «God Sommer, Norge». Foreløpig er det fredagen som har hatt de høyeste tallene, med 273.000 seere.

Det er imidlertid bedre tall en fjorårets «Sommertid» som i gjennomsnitt ble sett av 179.000 mennesker.

Les om fjorårets «Sommertid»: Oddvar Stenstrøm om «Sommertid»: Tøvete pludring

TI PROGRAMLEDERE: TV 2 satser stort på «God sommer Norge». Programlederne som skal være med er: Julie Strømsvåg, Øyvind Mund, Arill Riise, Katarina Flatland, Cathrine Fossum, Erik Thorstvedt, Davy Wathne, Solveig Barstad og Sturla Berg-Johansen (ikke til stede). Foto:Krister Sørbø,VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder