ORIGINALEN OG KOPIEN: Whitney Houstons (t.v.) historie blir TV-film - med Yaya DaCosta (t.h.) i popstjernens skikkelse. Foto: PA og WENN Foto: ,

Hun skal spille Whitney i ny film

Yaya DaCosta, tidligere «Top Model»-deltager, har fått hovedrollen i TV-filmen om popdronningen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

32 år gamle Yaya DaCosta kan med dette få sitt store gjennombrudd som skuespiller. Etter at hun ble nummer tre i «America's Next Top Model» i 2004, har hun hatt roller i en del TV-serier, som «All My Children», «House» og «Ugly Betty». Hun sto også på rollelisten i fjorårsstorfilmen «The Butler».

Når hun nå får en hovedrolle for aller første gang, er det i TV-filmen som tar for seg livet til avdøde Whitney Houston. TV-kanalen Lifetime står bak filmbiografien, og skuespiller Angela Bassett (55) debuterer som regissør.

REGISSØR: Angela Bassett. Foto: WENN Foto: ,

Bassett var en nær bekjent av Houston, og de to spilte sammen i filmen «Waiting To Exhale» i 1995.

TV-prosjektet har så arbeidstittelen «Whitney Houston», skriver Huffington Post.

Om ekteskapet

Sentralt i Whitney-filmen står blant annet sangerens turbulente forhold til Bobby Brown, som hun ble gift og senere skilt fra.

Men parets glansdager skal også fokuseres på.

- Jeg har så stor respekt for det enestående talentet til både Whitney og Bobby og alt de har oppnådd. Jeg føler et stort ansvar når jeg nå skal fortelle deres historie. Båndet dem imellom og deres menneskelige sider har fascinert oss alle. Jeg er over meg av begeistring over å få steppe inn bak kamera og inn i deres verden, sier Bassett i en kunngjøring.

DaCosta på sin side har så langt ikke kommentert hovedrollen.

Misfornøyd

Selv om Bassett er henrykt over prosjektet, skal Houstons etterlatte være mindre fornøyd. Ifølge kilder TMZ har vært i kontakt med, mener familien at en TV-film ikke er stjernen verdig. Derimot mener de Houston hadde fortjent å få en Hollywood-film om sitt liv, skriver nettstedet.

Det er ikke bestemt når TV-filmen får premiere.

Whitney Houston døde av en overdose i 2012. Hun ble 48 år gammel.

Popdivaen rakk selv å spille inn filmen «Sparkle» før hun døde, men hun fikk aldri se det ferdige resultatet.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder