TV-ekspert: - Kan hende programmet begynner å bli utdatert

BEDRE KJENDISLISTE: TV-ekspert mener NRKs «Stjernekamp»-kjendiser er mer spennende enn TV 2s «Skal vi danse»-kjendiser. Her er Atle Pettersen fra helgens konkurranse. Foto: Trond Solberg

«Skal vi danse» knust av «Stjernekamp»

Danseprogrammet måtte igjen se seg slått av NRK-programmet, som satte ny rekord med hele 765.000 seere.

  • Jennifer Bråthen

Artikkelen er over seks år gammel

«Stjernekamp» slo TV 2-konkurrenten «Skal vi danse» med 234.000 flere seere. Morten Wiberg, TV- og radiosjef i mediebyrået Carat Norge, tror det handler om hvilke kjendiser som er med.

«Skal vi danse» hadde 549.000 seere forrige helg. I helgen var det kun 531.000 som fikk med seg at Pål Anders Ullevålseter danset seg ut av programmet.

- «Skal vi danse» har kanskje en litt svakere kjendisliste og det kan også hende at programmet begynner å bli utdatert. Men over 500.000 seere for TV 2 er fremdeles bra, og det skal en del til for å finne et program som kan erstatte det, sier Wiberg.

Ikke skuffet

Selv om NRK setter ny rekord, synes ikke Wiborg NRKs tall er over pari.

- Jeg synes ikke dette er stjernetall. NRK har såpass med ressurser at de bør fortsette å strekke seg. Utfordringen til NRK nå må være å tiltrekke seg et yngre publikum, sier han.

At danseprogrammet må se seg slått av sangprogrammet til NRK skuffer ikke TV 2.

- Lørdagskvelden var jo i mange år NRKs «alene hjemme-kveld», og det er først de siste fire-fem årene vi med «Skal vi danse» har klart å ta opp kampen med dem på lørdagskveldene, sier TV 2s assisterende kommunikasjonssjef Bjarne Laastad.

Laastad trøster seg med at seertallene steg under siste del av sendingen.

- Når nærmere 650.000 så danseduellen på lørdag og «God kveld Norge» og «Hotel Cæsar»-jubileum bidro til å gi TV 2 en økning fra forrige lørdag, så er vi strålende fornøyde med det, sier Laastad.

- Det er skikkelig gøy

Historisk sett er lørdagen er en viktig TV-dag for statskanalen.

Kristian Tolonen, analysesjef i NRK, opplyser imidlertid om at statskanalen ikke har fokus på hvordan de ligger an i forhold til seertallene til TV 2s «Skal vi danse».

- Vi er mer opptatt av at seertallene til «Stjernekamp» fortsetter å øke, siden dette er en av NRKs nye satsninger. I fjor startet vi på om lag 400.000 seere og endte opp med 725.000 seere i finalen, og i år har utviklingen bare fortsatt. Det er skikkelig gøy, sier analysesjefen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder